KÜTAHYA'da 21 yaşındaki B.D. misafir olarak kaldığı teyzesinin evini 19 yaşındaki H.K. ile amcasının oğlu 31 yaşındaki H.K.'ya soydurdu. 2 şüpheli evde yaklaşık 20 bin liralık ziynet eşyası ile bir adet dizüstü bilgisayar çaldı.
Olay Servi Mahallesi Yasemin Sokak'ta meydana geldi. Teyzesi A.K.'nin evinde misafir olarak kalan B.D. fazladan yaptırdığı evin anahtarını H.K. ve amcasının oğlu H.K.'ye verdi. B.D., teyzesinin sinemaya gitmesi üzerine iki amca oğlunu eve çağırdı. İki şüpheli, evde bulunan yaklaşık 20 bin liralık ziynet eşyası ile bir adet diz üstü bilgisayarı çaldı. Sinemadan dönen A.K. evinin dağınık ve ziynet eşyaları ile dizüstü bilgisayarının çalındığını görünce yeğeni B.D.'yi cep telefonundan aradı. Teyze A.K., yeğeni B.D.'den polis çağırmasını istedi. B.D. de 155 Polis İmdat hattını arayarak 'Teyzemin evine hırsız girmiş' diye ihbarda bulundu.
Gelen polisler evde parmak izi araştırması yaptı. Kapının zorlanmadığını gören polisler çelişkili ifadeler veren B.D.'yi sorguya aldı. B.D. suçunu itiraf ederek, kumar borcudan dolayı paraya ihtiyacı olduğunu, bu nedenle teyzesinin evini soydurduğunu söyledi. Polisler B.D.'nin ifadesi üzerine iki şüpheliyi çaldıkları ziynet eşyası ve bilgisayarla birlikte yakaladı. 
Gözaltını alınan yeğen B.D. ile hırsızlık olayını gerçekleştiren H.K. ve H.K. yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

  OK(EK/AK) (FOTOĞRAFLI)