Ramazan ÇELİK/BELEN (Hatay), () - HATAY'ın Belen İlçesi'nde kuma cinneti kurbanları geniş güvenlik önlemleri altında toprağa verildi.
Üzerine kuma getirdiği için kavga ettiği eşi 28 yaşındaki Feride Köroğlu'nu av tüfeğiyle, sevgilisi 42 yaşındaki Fevziye Saklar'ı boğazını bıçakla keserek ve 8 yaşındaki kızı İrem Sultan'ı tüfekle öldürüp, aynı silahla intihar eden 30 yaşındaki Mesut Köroğlu için Belen, Antakya ve Arsuz ilçelerinde cenaze törenleri düzenlendi. Belen'e bağlı Atik Yaylası'nda Köroğlu ailesinin katılmadığı cenaze töreninde baba Mesut Köroğlu ile minik kızı İrem Sultan yayla mezarlığında yan yana gömüldü. İki kadın ise Antakya ve Arsuz ilçelerinde toprağa verildi.
Atik Yaylası'nda dün öğle saatlerinde meydana gelen olayda mevsimlik işçi Mesut Köroğlu, evli olduğu halde iddiaya göre gönül ilişkiyi yaşadığı kendisinden 13 yaş büyük Fevziye Saklar'la birlikte eve geldi. Kocasının üzerine kuma getirmesine sinirlenen 4 çocuk annesi Feride Köroğlu tepki gösterince, çift arasında tartışma çıktı. Öfkesine hakim olamayan Mesut Köroğlu, pompalı tüfekle eşi Feride'ye ateş ederek, ardından da eline geçirdiği bıçakla sevgilisi Fevziye Saklar'ı boğazını keserek öldürdü.
Olay sırasında evde bulunan çocuklar panik halinde kaçmaya çalışırken, 8 yaşındaki İrem Sultan, kapının önünde terliğini almak için eğildiği sınara babasının hedefi oldu. Atik İlkokulu 2'nci sınıf öğrencisi olan İrem Sultan da kapının önünde can verdi. Cinnet getiren Köroğlu, daha sonra aynı tüfekle kendi başına ateş edip, yaşamına son verdi.
BABA İLE KIZI YANA YANA DEFNEDİLDİLER
Olayın ardından Mesut Köroğlu, eşi Feride, kızı İrem Sultan Fevziye Saklar'ın cenazeleri, Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi.
Mesut Köroğlu ile kızı İrem Sultan'ın cenazeleri İskenderun Belediyesi'ne ait cenaze nakil aracıyla ilk olarak Atik Yaylası'ndaki evlerine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından cenazeler Atik Yaylası Mezarlığı'na getirildi. Kılınan cenaze namazlarının ardından baba Mesut ile kızı İrem Sultan Köroğlu yan yana toprağa verildi. Mesut Köroğlu'nun yakınlarının katılmadığı cenaze namazına uzaktan akrabaları ile mahalle sakinleri katıldı.
Cenaze namazı sırasında jandarma da geniş güvenlik önlemleri alınırken, Feride Köroğlu'nun cenazesi Hatay'ın merkez Antakya İlçesi'nin Bağlama Mahallesi'nde, Fevziye Saklar'ın cenazesi ise Arsuz İlçesi'nin Karaağaç Mahallesi'nde toprağa verildi.

RÇ(BY/ESM) (FOTOĞRAFLI)