ANKARA'nın Kazan ilçesinde kum ocağında suyun içerisinde giden kamyon, daha önce kum alınması nedeniyle içi su ile dolan çukura gömüldü. Kazada emekli olduktan sonra çalışan kamyon şoförü Hüseyin Şen yaşamını yitirirken yanındaki kişi ise son anda araçtan atlayarak kurtuldu.

Kaza, Kazan'ın İmrendi Mahallesi'ndeki özel bir firmaya ait kum ocağında saat 16.00 sularında meydana geldi. Kazan'da oturan ve kum ocağında şoför olarak çalışan Hüseyin Şen'in kullandığı 06 JMC 85 plakalı kamyon, su içinde hareket ettikten 50 metre sonra yoldan çıkıp daha önce kum alınan su dolu büyük bir çukur nedeniyle batmaya başladı. Bu sırada sürücünün yanında bulunan arkadaşı Sami Ankara, araçtan son anda atladı. Sami Ankara’nın "Bırak kamyonu, kendini kurtar" dediği, sürücü Şen'in son bir hamle ile kamyonu kurtarmaya çalıştığı, ancak çabası yetmeyince kamyonla birlikte su dolu çukura gömüldü. Sami Ankara’nın yardım çağrısı üzerine toplanan çevredeki tarlalarda çalışanların çabaları talihsiz sürücüyü kurtarmaya yetmedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi dalgıç ekipleri tarafından yapılan bir saatlik aramanın ardından Hüseyin Şen’in cesedi direksiyon başında bulundu. Batmaya başlayan kamyondan son anda atlayıp canını kurtaran, olay sonrası gözyaşlarına boğuldu.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, 3 gün öncesine kadar su birikintisinin olduğu bölgenin kuru olduğu ve aynı yoldan kamyonların sürekli kum çektiğini belirttiler. Şiddetli yağmurlardan sonra alanda çok su biriktiği ve talihsiz şoförün de sudan dolayı yolu göremediği ve aracının tekerini kaydırması sonucu 3-4 metre derinlikte daha önceden kum alınan oyuğa girdiği ve saniyeler içerisinde araçla birlikte kaybolduğu belirtildi.

Sürücü Şen, Kazan Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, Kazan Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan otopsinin ardından Keçiören Adli Tıp morguna gönderildi. Anadolu Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü birinci sınıf öğrencisi olan Elif (19) ve Hamdiye Ünlü İlkokul 3'üncü sınıfta okuyan Muhammed (9) yaşlarında iki çocuk babası olan Hüseyin Şen’in işçi emeklisi olduğu, ancak geçinemediği ve çocuklarının eğitimi için tekrar çalışmaya başladığı öğrenildi. 

HP (AY/SSA) (FOTOĞRAFLI)