BURSA İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan doğal afet ve asayiş olaylarında insan hayatı kurtaran 'Çomak', 'Vahşet', 'Acil', 'Varis', 'Akfen', 'Hırçın', 'Hızar' ve 'Çevik' isimli hünerli köpeklerin gösterileri büyük alkışlarla izlendi.
Jandarma Komutanlığı bünyesindeki köpeklerin her birinin ayrı görevi var. Toplumsal olaylar, kritik tesis kontrolü, çevre güvenliği ve devriye hizmetlerinde devriye köpeği 'Çevik', Doğal afetlerde insanların aranıp bulunmasında Akfen, Uyuşturucu aramada 'Acil' ve 'Varis', Yerleri belli olmayan ve arazide emare bırakan kayıp kişi ile yasa dışı olaylarda kişilerin ve bulundukları yerin tespitinde kullanılan iz takip köpeği 'Hızar', patlayıcı maddelerin tespitinde bomba ve mayın arama köpeği 'Çomak' ve 'Vahşet', kundaklama şüphesi olan yangınlarda tutuşturucu maddelerin tespitinde yangın tespit köpeği 'Hırçın' Jandarma ekiplerinin en büyük yardımcısı olarak görev yapıyorlar.
Görev aldıkları birçok afet ve asayiş olayında başarılı işlere imza atan ve hediyeleri ise sadece küçük bir top olan köpeklerin yetenekleri büyük dikkat çekiyor.
TERÖR OLAYLARINDA GÖREV ALDILAR
Nevşehir Köpek Eğitim Merkezi’nde C4, TNT, karabarut ve A4 gibi çeşitli gübrelerle üretilen 13 ayrı patlayıcı konusunda eğitim gören 'Vahşet' ve 'Çomak' isimli köpekler sınırlarda görev alıp Teröristlerin kurduğu birçok tuzağı önceden tespit ederek insanların hayatını kurtaran kahraman köpekler Bursa’ya tayin edilerek göreve başladı.