Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da elini yüzünü yıkamak isterken dengesini kaybedip sulama kanalına düşen 13 yaşındaki Ganim Korgu, boğularak öldü.
Olay, merkez Yüreğir İlçesi'nin İsmailiye Mahallesi'nde meydana geldi. İlköğretim 7'nci sınıf öğrencisi Ganim Korgu, arkadaşları ile dolaşmaya çıktı. Bir süre sonra sıcaktan bunalan Korgu, serinlemek için sulama kanalı kıyısına inip elini yüzünü yıkamak istedi. Suya uzanan Ganim Korgu, dengesini kaybedip kanala düştü. Korgu'nun akıntıyla sürüklendiğini gören akrabası Metin Korgu durumu yakınlarına haber verdi.
Ganim Korgu'nun suya düştüğünü öğrenen annesi Mutlu, babası Ali ve ablası Derya yakınları ile birlikte olay yerine koştu. Köyün gençleri kanala atlayıp Ganim Korgu'yu ararken, olay yerine Emniyet Müdürlüğü'nden dalgıç polis ekibi çağrıldı. Dalgıçlar ve köylülerin arama çalışmaları sonucunda Ganim Korgu'nun cesedi, bir saat sonra olay yerinden 500 metre ileride köprünün altında bulundu.
Ganim Korgu'nun suya düştüğü haberini getiren akrabası bu defa da bulunduğu söylemek için anne Mutlu Korgu'nun yanına koştu. Oğlunun ölmemesi için dua eden annesi Mutlu ile ablası Derya bu kez gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizleri geçiren anne Mutlu Korgu, olay yerinde hazır bekleyen ambulansta sakinleştirildi.
Sudan çıkartılan Ganim korgu'yu ambulansa alan sağlık ekipleri, çocuğun nabzının attığını belirledi. Korgu, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede doktorların müdahaleye aldığı Korgu, kurtarılamadı.

FK(BY/AK) (FOTOĞRAFLI)