KOPYALADIĞI başkasına ait kredi kartı bilgileriyle internetten yüklü miktarlarda cep telefonu kontörü alıp satmaktan 189 yıl hapis cezasına çarptırılan 43 yaşındaki Recep Çetinkaya'nın cezası Yargıtay tarafından onandı.
Geçtiğimiz yıllarda Türkiye genelinde bir çok işadamının 'Kredi kartı bilgilerim kullanılarak adıma yüklü miktarda kontör alınmış' şikayeti üzerine çalışma başlatan güvenlik güçleri, Mersin'de 'Ucuz kontör' satışı yapan Recep Çetinkaya'yı yakaladı. Suçlamayı kabul eden Çetinkaya, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Çetinkaya hakkında 'bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle hırsızlık, kredi kartlarının kötüye kullanılması, bilişim sistemine girme, suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi' suçlarından dava açıldı.
'DOLANDIRILDIĞIM İÇİN DOLANDIRICI OLDUM' SAVUNMASI
Sanık Çetinkaya, Mersin 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki savunmasında hakkındaki suçlamayı kabul etti. Olaydan önce esnaflık yaparken kendisinin dolandırıldığını ileri süren Çetinkaya savcunmasında şunları söyledi:
"Suçlamayı kabul ediyorum. Olaydan önce esnaflık yapıyordum. Birisi beni dolandırdı. Bankalara yüklü miktarda borçluyum. Benim evim de, babamın evi de haciz yoluyla satıldı. 10 çocuğum var. Eşimden geçimsizlik sebebiyle ayrıldım. Bu durumdan kurtulmak için bu işe bulaştım. Çok pişmanım. Başkalarına ait kredi kartı bilgilerini satın aldım. Bu kredi kartı bilgileriyle internet üzerinden kontör satın alıp, sattım."
Kontör alırken LÖSEV ve İHH'ya da bağışlar yaptığı belirlenen tutuklu sanık Çetinkaya, 49 ayrı suçtan toplam 189 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay tarafından cezası onanan Çetinkaya, 28 yıl hapis yatacak.