Akif ARICI/ANTALYA, () - ANTALYA'da yaklaşık 50 bin lira borcunu ödeyemediği için cezaevine girecek olan 40 yaşındaki Yılmaz A., yanına aldığı benzin bidonuyla bir iş merkezinin çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu.
Olay saat 11.30 sıralarında Balbey Mahallesi, İsmet Paşa Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir süre önce Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nden kredi çeken ve yaklaşık 50 bin liralık borcu ödeyemediği için cezaevine girecek olan Yılmaz A., yanına aldığı benzin bidonuyla kooperatif binasının karşısındaki 4 katlı iş merkezinin çatısına çıktı.
Yılmaz A., borcunu ödeyemediğini ve mağdur olduğunu söyledi. Olay yerine gelen polis yolu trafiğe kapatırken, itfaiye ve sağlık ekipleri bina yakınında hazır halde bekletildi. Benzini aralıklarla üzerine döken ve çakmağı eline alan Yılmaz A., 1 saat boyunca ikna edilmeye çalışıldı. Yılmaz A.'ya, trafikte mahsur kalanlar tepki gösterdi. Çatıya çıkan polisler tarafından kendisine verilen cep telefonuyla ailesiyle konuşan Yılmaz A., kısa süre sonra ikna oldu. Olayın ardından gözaltına alınan Yılmaz A., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

AA(HA/SS) (FOTOĞRAFLI)