BURSA Ahenk Hukuk Derneği Kadın Komisyonu üyesi avukat Merve Unus, çocuk cinayetleri ve istismarı olaylarına dikkat çekerek, "Yargı makamlarının da bu konuda daha duyarlı olmaları, her iyi giyinene, kravat takana iyi hal indirimi uygulamamaları gerekir" dedi.
Bursa Ahenk Hukuk Derneği Kadın Komisyonu üyeleri son günlerde Türkiye genelinde özellikle çocuklara yönelik yaşanan cinayet ve cinsel istismar olaylarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Kadın Komisyonu adında açıklama yapan Avukat Merve Unus, Türkiye’de kadın ve çocuk ölümlerinin her geçen gün arttığını, farklı şehirlerden gelen haberlerle yüreklerinin yandığını söyledi. Çocuğa karşı şiddet ve çocuk ölümlerinin özellikle son dönemde hızlı bir şekilde arttığını dikkate çeken Unus, küçük yavruların hunharca öldürüldüğünü, cinayetlerin önüne geçilmesi için ailelere, devlete, medyaya ve topluma büyük görevler düştüğünü ifade etti.
Unus, bu konuda devletin ailelere destek vermesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:
"Şiddet; psikobiyolojik faktörler ile dış çevre arasındaki etkileşimin bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Bu faktörler göz önüne alınarak gerekli olan yasal düzenlemeler yapılmalı, cezalar ağırlaştırılmalı, aileler ve çocuklar bu konuda bilinçlendirilmeli ve şiddet ve sapık eğilimi olanların tedavisi için gerekli adımlar atılmalıdır. Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı bu amaçla kurulmuş olmasına rağmen kurulduğu günden bugüne şiddet artarak devam etmiştir. Bu durum alınan önlem ve tedbirlerin yetersiz kaldığını göstermektedir. Diğer yandan yargı makamlarının da bu konuda daha duyarlı olmaları, her iyi giyinene, kravat takana iyi hal indirimi uygulamamaları bu yaklaşımın ilk adımı olacaktır."
Unus, son olarak medyaya büyük bir görev düştüğünü, sorumlu yayıncılık anlamında medya mensuplarının daha dikkatli olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)