BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı Kargapazarı ve Yoncalık Köylüleri arasında, yayla anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavga, ilçe merkezini savaş alanına çevirdi. Kavgayı önlemekte polis ve jandarma yetersiz kalınca devreye özel harekat timleri girdi. Bingöl'den çevik kuvet ekiplerinin de müdahale ettiği kavgada 3 kişi ile bir polis, kol ve bacaklarına isabet eden taşlarla yaralandı.
Karlıova İlçesi'ne 10 kilometre mesafede bulunan Kargapazarı ve Yoncalık Köyleri arasında bulunan yaylanın hangi köye ait olduğu konusunda, uzun zamandan beri yaşanan tartışma yargıya taşındı. Mahkeme yaylanın hangi köye ait olduğu konusunu araştırmak için bilirkişi heyeti atadı. Bilirkişi heyetinin yaptığı keşif sonucunda mahkemenin kararı beklenirken, iki köy sakinleri dün karşılaştıkları Karlıova İlçe merkezinde kavgaya tutuştu. Kargapazarı ve Yoncalık Köylülerinin taş ve sopalarla ilçe  birbirine saldırması ilçeyi savaş alanına çevirdi.
JANDARMA VE ÖZEL HAREKAT TİMLERİ MÜDAHALE ETTİ
Polis tarafları ayırmakta güçlük çekince jandarma ekipleri devreye girdi. Jandarmanın da yetersiz kalması üzerine bu kez özel harekat timleri tarafları ayırmaya çalıştı. Sık sık havaya uyarı ateşi açılmasına rağmen tarafları ayırmakta zorlanan güvenlik güçlerine destek amaçlı, Bingöl'den çevik kuvet ekibi geldi.
Kargapazarı ve Yoncalık Köylüleri arasında çıkan kavgada her iki taraftan 3 kişi yaralanırken, bir polis memuru da kol ve ayaklarına isabet eden taşlarla hafif yaralandı. Yaralılar, Karlıova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Jandarma, husumetin devam etmemesi ve olayın büyümemesi için her iki köy arasında zırhlı araçlarla nöbet tutuyor. Köylerin giriş ve çıkışları da kontrol altına alınan her iki köy arasındaki husumetin sona ermesi için Karlıova'daki kanaat önderlerinin taraflarla görüşmeye başladığı belirtildi.