MARDİN'in Derik İlçesi'ne bağlı Böğrek Köyü'nde kendilerine ait yaylaya mıcır üretimi tesisleri yapılacağını belirten köylüler, yaylada oturma eylemi yaptı.
Derik'e 7 kilometre uzaklıkta bulunan 25 hane, 130 nüfuslu Böğrek Köyü'nde 2 bin dönüm olan hayvan otlatma merasının 20 dönümü, mahkeme kararıyla hazineye devredildi. Hazineye devredilecek alana mıcır üretim tesisleri yapılacağı duyumunu alan köylüler,  oturma eylemi yaptı. Köyün eski muhtarı Abdullah Sünmez, yıllardır mera olan bölgeyi hayvan otlatmak için kullandıklarını belirterek, "Buraya mıcır şantiyesinin kurulmasını kabul etmiyoruz. Bizim su kuyularımız, ekili alanlarımız yapılacak bu şantiyenin tozu toprağı yüzünden büyük zarar görecek. Mıcır şantiyesinin kurulmasını önlemek için köylüler olarak mahkemeye başvuracağız. Şantiyeyi meraya değil, başka yerlere kursunlar" dedi.
Derik Kaymakamı Ahmet Demirci, eylem yapan köylülerle görüştü. Jandarma ekiplerinin de gittiği köyde, köylüler bir süre devam ettirdikleri eylemlerine son verdi.