ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Akkaya Köyü'ne gece ormanlık alandan inen kurt sürüsü, 51 yaşındaki Hüseyin Altay'ın çitindeki 60 küçükbaş hayvanından 10'unu telef edip 1'ini yerken 2'sini yaraladı. Altay'ın eşi 51 yaşındaki Safiye Altay, telef olan koyunların başında gözyaşı döktü.
4 çocuk sahibi Safiye ve Hüseyin Altay çifti, sabah kalktıklarında köyün alt tarafındaki yamaçta bulunan evlerinin önünde etrafı tel örgü ile çevrili çitin içindeki küçükbaş hayvanlarının bir bölümünü parçalanmış, bazılarını ise yaralı halde buldu. Hüseyin Altay, gece ormandan inip tel örgünün üzerinden atlayarak içeriye giren kurt sürüsünün, hayvanlarından 10'unu telef ettiğini, 2'sini yaraladığını, 1'ini de yediğini söyledi. Gece uyurken kurt sürüsünün saldırısını duymadıklarını belirten Altay, "Sabah gördüğümüzde bu felaketle karşılaştık. Tek bir kurdun yapacağı iş değil. Sürü halinde gelmişler" dedi.
Yaklaşık 5 yıl önce de ormanlık alanda 12 küçükbaş hayvanının yine kurtlar tarafından telef edildiğini belirten Altay, büyük bölümü hamile olan hayvanlarının telef olmasıyla 10 bin lira civarında zararının bulunduğunu söyledi. Hayvancılıktan geçinirken yılda iki kez devlete vergi ödediğini belirten Altay, zararının karşılanmasını istedi.
Safiye Altay da telef olan koyunlarının başında gözyaşı döktü. Çocuklarından 2'isini koyunlar sayesinde üniversitede okuttuğunu belirten Safiye Altay, "Ben bunlarla çocuklarımı okutuyordum" diyerek ağladı.