KÜTAHYA'nın Simav ilçesi, Kuşu Beldesi'nin Yerel Yönetimler Yasası kapsamında köy statüsüne dönüştürülmesine tepki gösteren, aralarında belediye meclis üyesi Veli Gündoğdu’nun da bulunduğu 6 kişi, açlık grevine başladı.
Kuşu Spor Kulübü lokalinde bir araya gelen yaşları 24 ile 75 arasındaki 6 kişi, seslerini Başbakan Erdoğan’a duyurmak amacıyla başlattıkları açlık grevini Kuşu’nun belde olarak kalacağı müjdesini alıncaya kadar devam ettireceklerini bildirdi.
61 yıllık Kuşu Beldesi'nin 2011 TUİK kayıtlarına bakılarak nüfusu 2 binin altına düştüğü için Yerel Yönetimler Yasası kapsamında köye dönüştürülecek olmasını bir türlü içlerine sindiremediklerini ve kararın iptali ve seslerini Başbakan’a duyurmak amacıyla başvurmadık kapı, gerçekleştirmedikleri eylem kalmadığını dile getiren vatandaşlar son çare olarak açlık grevine başladıklarını söyledi.
Belediye Başkanı Halil Ergenç seslerini duyurmak için 6 meclis üyesiyle birlikte AK Partiden istifa ettiğini, ancak yine de istedikleri sonucu alamadıklarından yakındı.
Bir grup vatandaşın son çare olarak başvurduğu açlık grevini belediye başkanı olarak kendisinin de desteklediğini ifade eden Başkan Ergenç şunları söyledi:
SANDIĞA GİTMEYECEĞİZ
“61 yıllık Kuşu halkı günlerdir ayakta. Açlık grevi başlatan bir grup vatandaşımıza kadınlı erkekli tüm belde halkımız destek veriyoruz. Modern ve çağdaş görünümü, yılların birikimi yatırımları, iş sahaları ve gelişmişliği ile Kuşu beldesi köy olmayı hak etmiyor. İnanıyorum ki, başbakanımız sesimizi duysa, gelip halimizi ve beldemizi bir görse bize hak verecektir. Kuşu bırakın köy olmayı mevcut potansiyeli ile ilçe olmayı hak ediyor. Bir grup vatandaşımızın başlattığı açlık grevi dalgasının giderek yayılacağını umuyorum. Açlık grevindeki vatandaşlarımızın veya bundan sonra greve katılacak vatandaşlarımızın sağlık durumları giderek bozulacaktır. Vatandaşlar kararlı. Hakkımızı alıncaya kadar greve devam edeceğiz diyorlar. Kuşu halkı söz verdiyse mutlaka yerine getirir. 30 Mart yerel seçimlerinde de topluca sandığa gitmeme kararımız var. Vatandaşlarımız haksızlığa uğradıklarına inanıyorlar. Bu inançları uğruna açlık grevine gittiler. Haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”
Başkan Ergenç, ayrıca 2012 TUİK kayıtlarına göre Kuşu’nun nüfusunun 2 bin 200’ün üzerine çıktığını kaydetti.

MY(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)