Halife YALÇINKAYA/ SİVAS, () - SİVAS'ta 6 yaşındaki Enes Özdemir, oynamak için eline aldığı köstebek tabancasının patlaması sonucu yaralandı.
Merkeze bağlı Herekli köyünde yaşayan ve çiftçilik yapan Nuh-Gül Özdemir çiftinin iki çocuğundan biri olan Enes Özdemir evlerinin salonunda camın önünde bulunan köstebek tabancasıyla oynamaya başladı. İçine kapsül koyduğu köstebek tabancası tetiği çekince küçük çocuğun elinde patladı. Silahın ateş almasıyla çocuğun sol elini parçalandı. Yakınları tarafından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisine getirilen Özdemir burada ortopedi servisi doktorları tarafından ameliyata alındı. Parçalanan sol el parmakları yapılan operasyon ile kurtarıldı. Sol elinde, yüzünde ve gözünde patlamaya bağlı olarak yaralar oluşan talihsiz çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Tabancayı oynamak için aldığını söyleyen Enes Özdemir, "Camının önünde bulunan köstebek silahını aldım. Mermiyi içine koydum. Baktım çıkmıyor. Mermi yerini kapattım. Daha sonra tetiğe basınca patladı" dedi.
Ameliyatı gerçekleştiren Doç.Dr. Hayati Öztürk, "Sol elinde patlamaya bağlı olarak ciddi parçalanmalar vardı. Parmakları hasar görmüştü. Yapılan başarılı ameliyat ile parmakları kurtardık. Hastamızın şu anda sağlık durumu çok iyi. Aileler bu tip silahları çocuklardan uzak tutsunlar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI