Fatih KARAÇALI- Gökhan KESKİNCİ/ADANA, () - ADANA'da 2 ay önce eşi 38 yaşındaki İhsan Balsak tarafından 2'nci kattan atılıp yaralanması nedeniyle koruma isteyen 34 yaşındaki Dilek Balsak, bu isteğini eşinin tehdidi ile iptal ettirmenin bedelini canıyla ödedi. Genç kadın eşi tarafından otomobil içinde karnından tüfekle vurulup öldürüldü. Kaçan eş İhsan Balsak ise, iddiaya göre akrabalarını arayıp cinayeti itiraf etti.  
Bugün saat 06.30 sıralarında 01 AIC 33 plakalı otomobil, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önünde, refüjdeki ağaç ve tabelalara çarptı. Görgü tanıklarının anlattığına göre, kazanın ardından elindeki av tüfeğiyle otomobilden inen bir kişi kaçarak uzaklaştı. Otomobilin yanına koşanlar ve hastane polisi, ön koltukta 2 çocuk annesi Dilek Balsak'ı kanlar içinde buldu. Hemen Acil Servis'e götürülen genç kadının karnından av tüfeğiyle vurulduğu anlaşıldı. Ameliyata alınan Dilek Balsak kurtarılamadı.
KOCANIN SUÇ DOSYASI KABARIK ÇIKTI
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, genç kadının eşi İhsan Balsak şüpheli olarak aranmaya başlandı. Düzenli bir işi olmayan İhsan Balsak'ın suç dosyası da kabarık çıktı. Uyuşturucu suçundan 10 yıl hapis yattığı belirlenen Balsak'ın yaralama ve ruhsatsız silah taşıma gibi suçlarlardan sabıkasının bulunduğu anlaşıldı.
İhsan Balsak'ın 2 ay önce de eşi Dilek Balsak'ı oturdukları 2 katlı evin damından attığı, hafif yaralı kurtulan kadının olayla ilgili şikayetçi olduğu ve koruma talebinde bulunduğu anlaşıldı. Koruma ve panik butonu tahsis verilen genç kadının, eşinin ölüm tehditleri nedeniyle koruma kararı uygulanmadan dilekçe vererek vazgeçtiği de ortaya çıktı.
'KIZIM CEZAEVİNDE 10 YIL ONA BAKTI'
Dilek Balsak'ın hastaneye gelen yakınları, damatları İhsan Balsak'ın kendilerini arayarak eşini vurduğunu söylediğini anlattı. Genç kadının hastaneye gelen annesi Hatice Çil de ölüm haberiyle yıkıldı. Damadının 10 yıl uyuşturucu suçundan hapis yattığını belirten Hatice Çil şöyle dedi:
"10 sene hapiste yattı, kızım temizlik şirketinde çalışarak ona baktı. 10 sene kızımın parasını yedi. 2 ay önce de kızımı damdan attı. Kızım şikayetçi oldu, koruma verildi ancak damadım 'şikayetinden vazgeçmezsen seni, anneni, kardeşini öldürürüm' diye tehdit ettiği için şikayetini geri aldı. Kızım yanında ölüm tehditleri nedeniyle duruyordu. Sonunda öldürdü."
Genç kadının yakınları ise, dün akşam İhsan Balsak'ın eşini akrabalarına ziyarete götürdüğünü, cinayetin planlı olarak işlenmiş olabileceğini ileri sürdü.
Polis, kaçan İhsan Balsak'ı yakalamak için çalışmasını sürdürüyor.

FOTOĞRAFLI