ADANA'da terör örgütü PKK yandaşlarının korsan gösterisinde, belediye otobüs şoförü 27 yaşındaki Ali Köse'nin atılan taş sonucu, 6 yaşındaki İbrahim Taşkıran'ın da otobüsün çarpması sonucu öldüğü olayla ilgili soruşturma tamamlandı. Biri tutuklu 2 çocuk hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istendi.
Olay, merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Anadolu Mahallesi'nde, 17 Kasım 2013'de meydana geldi. İddiaya göre, terör örgütü mensuplarının ölümünü protesto eden 15 kişilik grup, Çukurova Caddesi üzerinde yolu trafiğe kapatıp eylem yaptı. Yoldan geçmek isteyen araçlara da taş atan gruba, polis ekipleri su sıkarak müdahale etti. Eylemciler ara sokaklara dağılınca, polis ekipleri de ayrıldı. Yaklaşık yarım saat sonra tekrar caddeye çıkan eylemciler, yine terör örgütü lehine sloganlar atarak araçları taşlamaya başladı.
Göstericilerin attığı taşlar, kent merkezinden Levent Mahallesi yönüne yolcu taşıyan 01 UB 052 plakalı belediye otobüsünün şoförü Ali Köse'nin başınaisabet etti. Şoför Köse,  direksiyon kontrolünü yitirerek yol kenarındaki İbrahim Taşkıran ile park halindeki araçlara çarptı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan önce çocuk, sonra da şoför yaşamını yitirdi.
Olayla ilgili çalışma yapan polis, MOBESE görüntülerinin yanı sıra gizli tanıkları dinleyerek suça karışan kişileri saptamaya çalıştı. Şüpheli görülen çocuklar gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Çocuklardan biri tutuklandı, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
DAVA AÇILDI
Çalışmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan davanın iddianamesinde, tutuklu Y.D. (14) ile tutuksuz D.D. (15) hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, 'kamu malına zarar verme, görevi yaptırmamak için direnme, terör örgütü propagandası yapma, yaralama' suçlarından da 56'şar yıla kadar hapis cezası istendi. Olaya karıştıkları ileri sürülen diğer tutuksuz çocuklar M.A. (15) için 81 yıl, A.K. (15) için 29 yıl, N.T. (14), M.B. (15), O.B. (14), S.Ş. (14), O.S. (15) ile H.Ö. (12) hakkında ise 27'şer yıla kadar hapis cezası talep edildi.
OTOBÜSÜN ÖNÜNE GEÇEREK TAŞI FIRLATMIŞ
PKK'nın kuruluş amacının yanı sıra faaliyetlerine de değinilen iddianamede, dosyadaki gizili tanıklar ile MOBESE görüntülerine göre, şüphelilerden Y.D.'nin otobüsün önüne geçerek elindeki taşı şoförün yüzüne gelecek şekilde fırlattığı, taşın açıkça şoföre isabet ettiği, taş darbeleri sorucu kendinden geçen şoförün direksiyon hakimiyetini kaybedip, yol kenarındaki çocuğa ve araca çarptığı öne sürüldü.
Sanıkların yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.