Mustafa ERCAN / MERSİN, () - MERSİN'in Erdemli İlçesinde, köpekler tarafından korunan şeftali bahçesinde hintkeneviri yetiştiren bir kişi gözaltına alındı.
Bir bahçede hintkeneviri yetiştirildiği ihbarını alan İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ve Erdemli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Ekipler yaptıkları araştırmada, ilçeye bağlı Kösbucağı Mahallesi'nde A.A.'nın şeftali bahçesinde hintkeneviri yetiştirdiği, zamanının büyük bir bölümünü de av tüfeğiyle bahçede bekleyerek geçirdiği bilgisine ulaştı.
4 ayrı köpek tarafından korunduğu tespit edilen bahçeye operasyon düzenleyen ekipler, bin 58 kök kenevir bitkisi, 1 kilo esrar, 200 gram kenevir tohumu ele geçirdi. Jandarmayı görerek kaçan A.A. kısa bir takibin ardından yakalandı. Bahçede yapılan incelemede ise A.A.'nın hintkenevirini kurmuş olduğu özel damlama sulama sistemiyle yetiştirdiği belirlendi. A.A., jandarmadaki sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkemece tutuklandı.
Mersin İl Jandarma Komutanlığı'nca 2014 yılı içerisinde icra edilen uyuşturucu madde kaçakçılığı operasyonlarında 7 kilo 467 gram esrar, 6 bin 663 kök kenevir, 514 gram bonzai, 16 gram eroin, 20 uyarıcı hap ve 300 gram kenevir tohumu ele geçirildiği açıklandı.

FOTOĞRAFLI