KASTAMONU'nun Cide İlçesi'nde oturan Ersin Şahin'in 22 tavuğu, gece kümese giren sokak köpekleri tarafından telef edildi.
İlçede esnaflık yapan Ersin Şahin, sabah kalktığında evinin bahçesindeki kümeste bulunan 12'si beç tavuğu (İran tavuğu) olan 22 tavuğun telef olduğunu gördü. Tavukların, gece kümesin tellerini parçalayarak içeriye giren sokak köpekleri tarafından telef edildiği belirlendi. Yaklaşık 1 yıldır tavuk besleyen ve ileride tavuk çiftliği kurmayı planlayan Ersin Şahin, daha önce komşusunun da tavuklarının sokak köpekleri tarafından telef edildiğini söyledi. Birkaç gün önce de bir çocuğun köpek saldırısına uğradığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:
"Her canlının yaşama hakkı var ama sokak köpekleri için bir an önce çare bulunmasını istiyorum. Hayvanseverler, sokak hayvanlarını koruyorlar. Bence de korunmalı ama bu şekilde zarar vermesi de engellenmeli. Hayvan barınağı mı yapılır, başka bir çare mi bulunur bilemiyorum. Tavuklarımdan 12'si beç cinsiydi. Tam kene düşmanıdırlar. Ben parasal olarak zarar ettiğime üzülmüyorum. Bu hayvanları seviyordum ve çoğaltmak istiyordum."