ANKARA'nın Kazan İlçesi'nde kopan elektrik teli, 25 dönüm buğday ekili alanı küle çevirdi.
Yangın, ilçenin Kanuni Sultan Süleyman Mahallesi, Ahlat tarlası ve Çakırlar mevkisinde dün  saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Tarlalardan geçen elektrik iletim hattı direklerinden birinde kopan elektrik teli, rüzgarın da etkisiyle şase yapınca çıkan kıvılcımlar buğday tarlasını tutuşturdu. Alevler rüzgarın etkisiyle yayılmaya başlarken,  çiftçilerin haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri ve Kazan Belediyesine ait çok sayıda iş makinesi ile traktör intikal ettirildi.
Yangına, iş makinaları ve traktörler müdahalede bulunuldu.  Traktörlerle, yangının ilerlediği yöne doğru alanlar sürülerek alvlerin daha fazla yayılması engellendi ve yangın kontrol altına alındı.
Biçerdöverlerin bölgede hasata yeni başladığı, erken müdahale sayesinde binlerce dönüm ekili tarlanın kurtarıldığı belirtildi.
Kazan İlçe Jandarma Komutanlığı, yangının ardından inceleme başlattı. Yassıören ve Örencik Mahallesi sakinlerinden Hasan Pehlivan, Mehmet Karakaya, Ahmet Yener, Ahmet Erdoğan, Osman Aslantaş Uğur Demirhisar ve Fırat Atalay'a ait toplan 25 dönüm  biçilmemiş buğday tarlasının kül olduğu belirlendi.
FOTOĞRAFLI