KONYA'da hırsızlık şebekesine yönelik yaklaşık 200 polisle yapılan baskında 12 kişi gözaltına alındı. Şebekenin 8 ay içinde yaklaşık 30 ev ve işyerinden 85 bin lira değerinde altın, para, elektronik eşya çaldığı öne sürüldü. Şüphelilerden birinin ise olası bir polis baskınını fark edebilmek için evinin etrafına güvenlik kamerası yerleştirdiği belirlendi.
Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekipleri, yaklaşık 8 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından hırsızlık şebekesine yönelik operasyon düzenlendi. Yaklaşık 200 polisle, daha önceden belirlenen 12 adrese yapılan baskında şebeke lideri olduğu öne sürülen Hüseyin G. ile birlikte, 2'si 18 yaşının altında 12 kişi gözaltına alındı.
Şebeke üyelerinden 20 yaşındaki Furkan K.'nin evine yapılan baskında ise evin etrafındaki güvenlik kameraları dikkat çekti. Şüphelinin, olası bir polis baskınını fark edebilmek için evinin etrafına güvenlik kamerası yerleştirildiği öne sürüldü. Polis, Furkan K.'nın evinin arka bahçesinde bulunan Kangal cinsi 2 köpeğine ekmek verip uzaklaştırdıktan sonra kömürlükte arama yaptı. Arama sırasında eğitimli köpekle birlikte uyuşturucu da arandı.
Furkan K.'nın evinde bulunan 1'i 18 yaşından küçük 3 kadın da ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Operasyonda adreslerde yapılan aramada 2 pompalı tüfek ele geçirildi. Şebekenin yaklaşık 8 ay boyunca 30 ev ve işyerinden 85 bin lira değerinde altın, para ve elektronik eşya çaldığı öne sürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.