Tolga YANIK/KONYA, () - KONYA'da ayrı yaşadığı ve boşanma davası süren 2 yıllık eşi 19 yaşındaki Rukiye Özkaraalp ile baldızı 21 yaşındaki Hanife Filiz'i av tüfeğiyle öldüren, kayınvalidesi Hacer Filiz'i de ağır yaralayan 30 yaşındaki Mustafa Özkaraalp, Çumra İlçesi'nde boş bir arazide yakalandı.
Olay, dün saat 15.20 sıralarında Batı Hadimi Mahallesi Ati Sokak'ta meydana geldi. Daha önce bir suçtan cezaevinde yatan Mustafa Özkaraalp, iddiaya göre zaman zaman yanında kalan kızı Irmak'ı, boşanma davaları süren ayrı yaşadığı eşi Rukiye Özkaraalp'e bırakmak için kayınvalidesi Hacer Filiz'in evine gitti. İddiaya göre burada fikri değişen Mustafa Özkaraalp, kızını geri götürmek isteyince tartışma çıktı. Tartışmanın ardından Mustafa Özkaraalp yanında getirdiği av tüfeğiyle eşi Rukiye Özkaraalp, baldızı Hanife Filiz ve kayınvalidesi Hacer Filiz'in üzerine ateş açtı. Rukiye Özkaraalp ve Hanife Filiz olay yerinde yaşamını yitirdi, Hacer Filiz yaralandı.
Meram Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alınan Hacer Filiz'in sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisinin devam ettiği belirtildi. Mustafa Özkaraalp'in ateş açtığı sırada, evde bulunan diğer baldızı Zehra Filiz ise eden kaçıp komşularına sığınarak canını son anda kurtardı. 'Eniştem bir anda eve girdi ve vurdu' diye olayı anlatan Zehra Filiz gözyaşı döktü.
Olayın ardından kızı Irmak'ı yanında alarak otomobille hızla uzaklaşan Mustafa Özkaraalp, kızını kardeşine bıraktıktan sonra kaçtı. Mustafa Özkaraalp’in, birinci evliliğinden de 2 çocuğu olduğu belirtildi.
Kentte geniş çaplı arama çalışması başlatan polis Mustafa Özkaraalp'i ararken, Çumra İlçesi'ndeki yakınları polisi aradı. Yakınlarının verdiği bilgi üzerine polis şüpheliyi arazide yakaladı.  Gözaltına alınan Özkaraalp'in ifadesinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

HD(İA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)