KONYA'nın Akşehir İlçesi'nde yoğun sis ve yoldaki buzlanma nedeniyle meydana gelen 2 kazada, 1 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.
İki kaza da saat 09.00 sıralarında Akşehir- Doğanhisar karayolu Engili Beldesi yakınlarında meydana geldi. Feridun Kocaerkek (35) yönetimindeki 42 U 4302 plakalı kamyonet, yoğun sis ve yolda oluşan buzlanma nedeniyle kontrolden çıktı. 15 metrelik şarampoleden yuvarlanan kamyonet, tali yolda düştü. Emniyet kemeri takılı olduğu için kazayı yaralı atlatan sürücü Kocaerkek, ayakta tedavi edildi.
Kısa süre sonra, ilk kazanın meydana geldiği yere yakın bir yerde, Üzeyir Bayrak (33) yönetimindeki 35 BNE 64 plakalı kamyonet, aynı şeklide kontrolden çıkıp oda 15 metrelik şarampole uçup, tali yola düştü. Kazada sürücü Üzeyir Bayrak, olay yerinde yaşamını yitirdi. Araçta bulunan Yavuz Çarık (33), Mevlit Çarık (33) ve Rüstem Çarık (33) yaralandı. 3 yaralı, Akşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
'BARİYER YOK'
Yoldaki buzlanma nedeniyle kamyonetinin kaydığını belirten Feridun Kocaerkek, şunları söyledi:
"Ben araçla Engili yönüne giderken gizli buzlanma nedeniyle kamyonet birden kaymaya başladı. Hiç frene basamadım. Sonra uçuruma uçup, 3-4 takla atıp, tali yola düştüm. Emniyet kemerimin takılı olması beni kurtardı. Resmen burası ölüm tuzağı. Çünkü yolun kenarında bariyer yok. Bariyer olsa, kamyonet uçuruma uçmazdı."
İkinci kazayı gördüğünü ifade eden Kocaerkek, "Benden sonra onların aracı yola düştü. Sürücü hayatını kaybetti. Zorla araçtan çıkardık. Bu bölgede önceden de kazalar oldu. Bu yola bariyer yapılmalı" dedi.
Kazalarla ilgili soruşturma sürüyor.