İsmail AKKAYA-Mehmet Kayhan YILDIZ-Hasan DÖNMEZ/ KONYA, () - GEZİ Parkı eylemlerinde başına gaz fişeği isabet eden ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın ölümü Konya'da protesto edildi. Berkin için önce oturma eylemi yapan grup yürüyüşün ardından sessizce dağıldı.
Gezi Parkı eylemleri sırasında başına gaz fişeğinin isabet etmesi sonucu yaralan Berkin Elvan'ın, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinin ardından tüm yurtta eylem düzenlendi. Konya’da, sosyal medya aracılığıyla akşam saatlerinde toplanan aralarında CHP, TGB ve TKP'li gençlerinde bulunduğu yaklaşık bin kişi Kültür Parkta bir araya geldi.
'Berkin Elvan Ölümsüzdür' yazılı pankartın önüne ekmek ve Erkin Elvan'ın fotoğrafı kondu. Ardından sprey boyayla yere 'Berkin Elvan Ölümsüzdür' yazıp mum yakan protestocu  grup, oturma eylemi yaptı. Polis ve Ak Parti aleyhine slogan atan göstericiler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı istifaya davet etti. Grup daha sonra polis koridoru eşliğinde yaklaşık 1 kilometre ilerideki Gedavet Parkı'na kadar sloganlar atarak yürüdü. Grup, burada da Ak Parti Hükümetini alkışlarla protesto etti. Gruptakiler ardından sessizce dağıldı.

İA,MKY,HD (İA/RT) (FOTOĞRAFLI)