ORDU'nun Eskipazar Köyü'nde bulunan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Memurkent üçüncü etap konutları sakinleri, Memurkent ile TOKİ'nin iştiraki Emlak Yönetim A.Ş. arasındaki anlaşmazlık nedeniyle evlerine 3 aydır doğalgaz bağlanamamasına tepki gösterdi. Konut sahipleriyle Emlak Yönetim A.Ş. site yöneticileri arasında çıkan arbedeyi jandarma güçlükle ayırdı.
Olay dün gece Ordu'nun Eskipazar Köyü'nde bulunan TOKİ Memurkent üçüncü etap konutlarında meydana geldi. TOKİ Memurkent Kooperatifi Yönetimi tarafından 3 ay önce üçüncü etaptaki 648 konut sahiplerine teslim edildi. 648 konut sahibinden 300'ü doğalgaz, su ve elektrik aboneliği için Memurkent'e kişi başı bin 300 TL yatırdı. TOKİ konutların site yönetimine de iştiraki olduğu Emlak Yönetim A.Ş.'nin şirketlerinden görevli atadı. Bunun üzerine Memurkent Kooperatifi yöneticileri ile Emlak Yönetim A.Ş. yöneticileri arasında site yönetimi nedeniyle anlaşmazlık çıktı. Memurkent üçüncü etap konutları önünde dün akşam toplanan yaklaşık 150 kişi ile Emlak Yönetim A.Ş. ve TOKİ Memurkent yöneticileri arasında arbede çıktı. Jandarma olay yerine giderek yoğun güvenlik önlemleri altında kavganın büyümesini önlemeye çalışırken, Emlak Yönetim A.Ş. ve Fındıkgaz doğalgaz görevlileri de olay yerindeki tepkili vatandaşları ikna etmede zor anlar yaşadı.
'KENDİ YÖNETİMİMİZİ SEÇMEK İSTİYORUZ'
Memurkent Yapı Kooperatifi Başkanı Sait Aydoğan, TOKİ'nin site yönetimini Emlak Yönetim A.Ş.'ye verdiğini, 3 aydır doğalgaz sorununu çözmeyerek 648 üyeyi mağdur ettiğini ileri sürdü. TOKİ'nin site yönetimini Memurkent'e vermesi halinde sorunu çözebileceklerini, aksine bütün sorumluluğun Emlak Yönetim A.Ş.'de olduğunu iddia eden Aydoğan şöyle dedi:
"Biz 3 ay önce elektrik ve su meselesini hallettik. Onlar geldikten sonra yetkimiz olmadığı için doğalgaz aboneliği yapmadık. Emlak Yönetim A.Ş. vatandaşın doğalgazlarını bağlatmak için adım atmadı, vatandaşı mağdur etti. Vatandaşlar evlerinde yorganın battaniyenin altına kalıyor. Emlak Yönetim'e 'bu mağduriyeti giderelim' dedik ama sorunu çözmeye yanaşmadı. Vatandaş kendi yönetimini kendisi seçmek istiyor."
Kalabalık daha sonra Memurkent, Emlak Yönetim A.Ş. ve Fındıkgaz doğalgaz yöneticileriyle görüşüp jandarmanın araya girmesiyle dağıldı.