TSK destekli Özgür Suriye Ordusu, Bab ilçesinin merkezini de ele geçirdi. Muhalifler Bab merkezinde sevinç gösterisinde bulundu. Bazı muhalifler toprağı öptü.
Kontrol Sağlanan El Bab'da Sevinç Gösterileri! İlk Kareler Geldi
Türk Silahlı Kuvvetleri destekli Özgür Suriye Ordusu El Bab ilçe merkezini de geçirdi.
Bab merkezdeki AA muhabirlerinin verdiği bilgiye göre, ilçe merkezinin tamamını terör örgütü DEAŞ'tan kurtaran TSK destekli ÖSO, hali hazırda DEAŞ'ın döşediği mayın ve diğer bomba düzeneklerini temizliyor.
MUHALİF KOMUTANLARDAN DA AÇIKLAMA GELDİ
Bab'daki harekatta yer alan ÖSO'nun saha komutanlarından Ahmed el-Şahabi, "Bab kent merkezinin kontrolü şimdi muhaliflerde. Mayın ve patlayıcılardan dolayı kontrolü bir şekilde ilerliyoruz. Ama kent merkezi artık muhaliflerde." diye konuştu.
AFP'nin haberine göre ise Suriyeli muhalif gruplardan Sultan Murat Tümeni adına açıklama yapan Ahmet Osman, "El Bab'ın tamamen kurtarıldığını duyuruyoruz. Şu an yerleşim mahallelerini mayınlardan temizliyoruz." dedi.
Osman, "Saatlerce süren çatışmaların ve DEAŞ mevzilerinin bombalanmasının ardından son DEAŞ'lıları da defettik." diye konuştu.
e ÖSO, 24 Ağustos'ta başlayan Fırat Kalkanı Harekatında Azez-Cerablus arasını terör örgütlerinden temizledikten sonra, geçen Aralık ayı başında Bab'a yönelmişti. Fırat Kalkanı unsurları, ilçe merkezine hızla girmek yerine, teröristlerin direnişini kırmak için Bab'ın çevresini kuşatarak merkeze ilerleme seçmişti. Böylelikle sivil kayıpların önüne geçilmesi amaçlanmıştı. Fırat Kalkanı Harekatı'nın 184. gününde şimdiye kadar bin 900 kilometrekareden fazla alan terör örgütlerinden arındırıldı. Harekatın derinliği Türkiye sınırından Suriye içlerine 35 kilometreye ulaştı.