Osman BEKLEYEN/VAN, () - HAKKINDA terör örgütü üyeliği suçundan dava açılan ve Avrupa'da yaşayan Kongra-Gel Başkanı ve DEP Van Eski Milletvekili Remzi Kartal, gazeteye verilen ilanla mahkemeye çağrıldı. Kartal'ın 15 gün içersinde gelmemesi halinde mal varlığına el konulacağı belirtildi.
Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'terör örgütü üyeliği suçundan' hakkında dava açılan ve Avrupa'da yaşayan Kongra-Gel Başkanı Remzi Kartal, yerel bir gazeteye verilen ilanla Türkiye'ye çağrıldı.. 1991 seçimlerinde SHP'den Van Milletvekili seçilen ve daha sonra Demokrasi Partisi'ne (DEP) geçen Kartal, 1994 yılında dokunulmazlıklar kaldırılınca Avrupa'ya kaçtı. Bundan sonra hakkında açılan kamu davasına çağrılan ancak izine rastlanmayan Remzi Kartal, gazete ilanıyla mahkemeye çağrıdı. 
'TEDBİRLERE HÜKMEDİLEBİLİR'
Remzi Kartal'ın mahkemeye çağrıldığı ilanda şu ifadeler yer aldı: 
'Hakkınızda Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2010/1109 sayılı soruşturması neticesinde terör örgütüne üye olma suçundan TCK'nın 5. maddesi gereğince cezalandırılmanız talebi ile kamu davası açıldığı, 22.01.2010 tarihli yakalama emrinin devamına karar verildiği, mahkemece yargılama aşamasında yapılan tüm araştırmalara rağmen adresinizin tespit edilemediği, savunmanızın alınamadığı, bu nedenle mahkememizce hakkınızdaki kovuşturmanın sonuçsuz kalmasını sağlamak amacıyla yurt içinde ve yabancı ülkede saklandığınız yönünde kanaat oluşmuştur. Vaki çağrının konutunuzun kapısına asılma ve gazetede yayımlanma tarihinden itibaren 15 gün içinde gelerek mahkememize, ya da adli bir makama müracaat etmemeniz taktirde hakkınızda 5271 sayılı CMK'nın 248. maddede gösterilen tedbirlere hükmedilebileceği ihtar olunur."
OB(FE/COŞ) (FOTOĞRAFLI)-