UŞAK’ta, kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirlenen iki kardeşten biri yaşamını yitirirken, diğeri hastanede tedaviye alındı.
Dikilitaş Mahallesi 4'üncü Öztürk Sokak’ta tek katlı evde yaşayan Döndü Deveci, bugün saat 08.00 sıralarında, işe gidecek olan çocuklarına kahvaltı hazırladı. Anne daha sonra ikisi de okullarını bırakıp, farklı firmalarda doğalgaz dönüşüm işinde çalışan çocukları Hüseyin Deveci (18) ve kardeşi Kazım Deveci’yi (14) uyandırmak için odalarına girdi. Ancak, tüm çabalarına rağmen çocuklarını uyandırmayı başaramayan Döndü Deveci, durumu eşi İsmail Deveci’ye bildirdi. Baba Deveci de çocuklarını uyandıramayınca durumdan şüphelenip, polisi ve 112 Acil Servisi aradı.
HÜSEYİN KURTARILAMADI
Eve gelen sağlık ekipleri, odadaki kömür sobasından sızan karsonmonoksit gazından zehirlendikleri belirlenen iki kardeşten Kazım Deveci’yi Uşak Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Durumu daha ağır olan Hüseyin Deveci’ye ise olay yerinde müdahale edildi. Sağlık ekiplerinin, yaklaşık 30 dakika müdahalesine rağmen Hüseyin Deveci, kurtarılamadı. Oğullarının ölüm haberini alan Deveci çifti, sinir kirizi geçirdi. Çift, olay yerinde hazır bekletilen ambulansla Uşak Devlet Hastanesi’ne götürülüp, sakinleştirici iğne yapıldı. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.