ZONGULDAK'ın Devrek İlçesi'nde geçen eylül, komşusuyla olan ilişkisini öğrenen kayınpederi 50 yaşındaki Yaşar A.'yı bıçaklayarak öldüren 27 yaşındaki Rukiye A.'nın, ömür boyu hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanık Rukiye A., "Kayınpederim beni istemediklerini söyleyerek eşyalarımı toplamamı istedi. O sırada çantamdaki bıçak elime geçti. Boşluğa sallarken kayınpederim yere düştü" dedi.
Geçen yıl 21 Eylül'de meydana gelen olayda, 3 çocuk annesi Rukiye A., iddiaya göre, evli komşusu H.G. ile ilişkisini öğrenen kayınpederi Yaşar A.'yı, kendisini evden göndermek istemesi nedeniyle bıçaklayarak öldürdü. Tutuklanan Rukiye A., Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis istemiyle açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Rukiye A.'nın eşi E.A., kayınvalidesi Gülbahar A. ve ilişkisi olduğu iddia edilen H.G. de katıldı.
Sanık Rukiye A., komşusu H.G.'nin kendisini hastaneye bırakma bahanesiyle başka bir yere götürerek tecavüz ettiğini ileri sürdü. H.G.'nin, daha sonra da tehdit yoluyla kendisiyle birlikte olmaya devam ettiğini iddia eden Rukiye A., şöyle konuştu:
"Olaydan bir gün önce başka birisiyle görüştüğümü söyleyerek benden vazgeçmesini istedim. Bana, 'Beni böyle bırakamazsın. Ailene her şeyi anlatacağım' dedi. Sonra da kayınpederime yaşadıklarımızı anlatıp, 'Gelininizden kurtulamıyorum' demiş. Evde eşim ve kayınpederim olanların doğru olup olmadığını sordu. Kayınpederim, beni istemediklerini söyleyip eşyalarımı toplamamı istedi. Beni annemin evine bırakacaklardı. Tartışırken kayınvalidem çocuklarımın nüfuz cüzdanlarını, kayınpederim de bilezikleri istedi. Çantama bakarken bıçak elime geldi. Bıçağı boşluğa sallarken kayınpederim yere düştü. Eşim ve kayınvalidem kaçtı. H.G.'nin otomobilini benzin döküp yaktıktan sonra teslim oldum. Böyle olacağını bilseydim, H.G. bana ilk tecavüz ettiğinde şikayetçi olurdum ve kayınpederim de ölmezdi. Çok pişmanım."
H.G. ise Rukiye A.'nın rızası ile ilişkiye girdiklerini, kendisine aşk mesajları gönderdiğini, başka birisiyle ilişkisi olduğunu öğrenince de görüşmek istemediğini söyleyip kayınpederine olanları anlattığını ifade etti. H.G., otomobilini yakan Rukiye A.'dan şikayetçi olduğunu söyledi.
E.A. da babasını öldüren eşinden şikayetçi olduğunu belirtti. Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.