YALOVA’nın Sugören köyünde, 5 yıl önce köpeğini yaraladığı için aralarında sorun bulunan komşusu Mümin Gümüş'ü (53) geçen pazartesi günü öldürdüğü, oğlu Mehmet Gümüş’ü (27) tabancayla yaraladığı iddia edilen Dilaver Karataş (43) yakalandı. Mahkemeye sevkedilen Dilaver Karataş ile kendisine yardım ve yataklık etmekle suçlanan ağabeyi Mustafa Karataş (47) tutuklandı.
Sugören Köyü'nde geçen pazartesi günü meydana gelen olayda, Dilaver Karataş iddiaya göre 5 yıl önce köpeğini yaraladığı için aralarında anlaşmazlık bulunan komşusu Mümin Gümüş ile yeniden tartıştı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken, Dilaver Karataş üzerindeki tabancayı çekerek, Mümin Gümüş ve yanındaki oğlu Mehmet Gümüş’e 5 el ateş etti. Ağır yaralanan Mümin Gümüş, hastaneye kaldırılırken yolda öldü, oğlu Mehmet Gümüş ise ayağından yaralı olarak hastanede tedavi altına alındı.
Cinayetten sonra soruşturma başlatan jandarma ekipleri, cinayet zanlısı Dilaver Karataş’ı ve cinayetle ilgili olduğu bildirilen ağabeyi Mustafa Karataş' köy yakınlarındaki bir evde yakaladı.
Gözaltına alınan Dilaver Karataş, gelişmelerin bir anda olduğunu belirtip, pişman olduğunu söyledi. Mahkemeye sevkedilen Karataş kardeşler tutuklanarak cezaevine kondular.
Olayla ilgili soruşturmaya Yalova Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.