Ergün AYAZ/ İZMİT(Kocaeli), () - KOCAELİ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Sube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları operasyonda, bir TIR içerisinde 521 kilo 835 gram eroin ele geçirildi. TIR şoförü H.Ş. tutuklandı.  
Kaçakçılık ve Organize Sube Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 1 aylık takip sonucu, TEM Otoyolu Kandıra Gişeleri yakınında İstanbul yönüne giden H.Ş. yönetimindeki TIR'ı durdurdu. yapılan aramada aracın gizli bölmelerine yerleştirilmiş 521 kilo 835 gram eroin ele geçirildi. Gözaltına alınan H.Ş. sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
Ele geçirilen uyuşturucu ile ilgili açıklamayı Kocaeli Valisi Ercan Topaca İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel birlikte yaparken, açıklamada şube müdürleri de hazır bulundu. 
'TÜRKİYE VE DÜNYADAKİ GENÇLERİ ZEHİRLEYECEKTİ'
Kocaeli Valisi Ercan Topaca, uyuşturucu konusunda büyük hassasiyet gösterildiğini, İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan köprü konumundaki yollarda daha önce yapılan operasyonlarda da uyuştucu ele geçirildiğini belirterek, "Bu operasyonda ele geçirilen rakam çok yüksek. Bu uyuşturucu ülkemizde ve dünyada bir çok genci zehirleyecekti. Bu tür operasyonlarla gençlerimizin zehirlenmesinin önüne geçmiş olduk" diye konuştu.
polis, uyuşturucunen nereden ve kimler tarafından yüklendiği, alıcılarının kimler olduğu konusundaKİ araştırmalarını sürdürüyor.
 
EA(MB/COŞ) (FOTOĞRAF)