KARTEPE(Kocaeli),() - KOCAELİ'nin Kartepe ilçesinde Yıldız Sunta Fabrikası’nda işten çıkartılan 35 işçi, fabrika önünde protesto gösterisi başlattı. Ağaç-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Şener Furuncu işten çıkarmanın hiç bir yasal dayadığı bulunmadığını belirterek, yargıya başvuracaklarını söyledi.
Yıldız Sunta'da çalışan 35 işçinin işine son verilmesi üzerine, işçiler hazırladıkları pankartlarla fabrika önünde protesto eylemi başlattı. İşçilere destek veren  Ağaç-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Şener Furuncu, fabrika yönetiminin sendika yönetimi seçimlerinde işçilere büyük baskılar yaptığını iddia ederek şunları söyledi:
"Yaşanan bu baskılara rağmen seçimleri benim listem kazandı. Bugün ise 35 arkadaşımızı ekonomik kriz gösterilerek iş akitlerinin feshedileceği bildirilerek kapıya konuldu.  Arkadaşlarımız hukuksuz bir şekilde işten atılmıştır ve biz bunu kabul etmiyoruz. İşe iade davası açacağız. Bu bir kıyımdır. Fabrikanın işleyişinde ekonomik krizde olmadığını görüyoruz."
Fabrika önünde ellerinde pankartlarla protesto gösterisi yapan işçilere, ailelerinin de gelerek destek vereceği öğrenildi. 

FOTOĞRAFLI