Ergün AYAZ- Orhan UZUN/ İZMİT (Kocaeli), () - GEZİ Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz bombası fişeği ile başından yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını kaybeden Berkin Elvan için İzmit'te protesto gösterisi gerçekleştirildi. 

Dün Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü ile akşam da yine Cumhuriyet parkı'nda başlayıp Perşembepazarı mevkiinde devam eden, polisin Toma araçları ile tazyikli su sıkıp biber gazı ve gaz bombası ile müdehalede de bulunduğu eylemden sonra, bu akşam yine yaklaşık 2 bin kişi toplandı. Cumhuriyet Parkı'nda toplanan kalabalık, dün polisin gözaltına aldığı çoğunluğu üniversite öğrencisi 20 kişinin Adliyeye sevkedilmesini de protesto ederek saat 19.00 sıralarında yürüyüşe geçti. Yürüyüş Yolu boyunca yeni katılımlarla sayıları daha da artan kalabalığa polis herhangi bir müdehalede bulunmadı. Kalabalık daha sonra yargılamaları devam eden 20 kişiye destem amacıyla Kocaeli Adliyesi önüne gitti.

Burada hükümeti protesto eden grup, çeşitli sloganlar attı. Adliye çevresinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Polisin ayrıca Adliye birasına yakın noktada bulunan AK Parti il binası çevresinde de geniş önlemler aldığı ve TOMA araçlarını burada hazır tuttuğu gözlendi.

MB,EA,OU(MB/SSA) (FOTOĞRAFLI)