KADIN KOLEKTİFİ DE PROTESTO ETTİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tartışma yaratan 'öğrenci evleri' ile ilgili sözlerine tepki amacıyla, Kocaeli Üniversitesi'nde öğlen gerçekleştirilen protestonun ardından, 'Üniversiteli Kadın kolektifi' adı altında toplanan bir grup üniversiteli genç kız da kent içinde protesto gösterisi yaptı.
Bu akşam saatlerinde kent merkezinde Yürüyüş Yolu üzerinde, 'Kızlı erkekli direniyoruz, ahlakınız sizin olsun' yazılı pankart açan Üniversitesi kadın Kolektifi üyesi üniversiteli genç kızlar burada yaptıkları açıklamada, direnmeye devam edeceklerini belirtti. Açıklamada şöyle denildi:
"Kadın bedenini en pornografik biçimiyle sunarak dini programlar yapan Adnan Oktar herhangi bir ahlaki problem yaratmıyor, hepimiz bu şaka gibi adamın nereden geldiği belli olmaylan finansmanıyla 'Evrimin bir yalan olduğu' ve 'Hocamıza maşallah' teranelerini dinliyoruz. Fuhuş yaptırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Cübbeli herhangi bir ahlaki sorun yaratmıyor. kadınları sokakta öldürmek ahlaki olarak sorun yaratmıyor. "Vardır bir sebebi " diyor büyüklerimiz.  Ama bir kadının sokakta ölmesi onlar için sıradan ve anlaşılabilirken, aynı kadının sokakta sevgilisinin elini tutması müthiş bir ahlaksızlık gözlerinde. Hatta hamile kalırsa sokakta gezmesi dahi sakıncalı.  hele hele pek ahlaksız olan biz öğrencilerin, aynı ortak alanlarda masaya oturması, çay içmesi, sohbet etmesi çok ahlaksızca."
Açıklamanın ardından üniversiteliler olaysız dağıldı.

GT(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)