KOCAELİ Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi'nde görev yaparken iki gün önce başına tabancayla ateş ederek intihar eden polis memuru Aytaç Güneş’in cenazesinin memleketi Tokat’a götürülürken, Kastamonu'nun Tosya İlçesi'nde devrilen midibüste 17'si polis 19 kişinin yaralanması üzüntüyü daha da artırdı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Ahmet Kaba yönetimindeki ve özel soğutuculu bölmesinde intihar eden polis memuru Aytaç Güneş'in cenazesinin de bulunduğu 41 PR 668 plakalı midibüs, dün akşam Tosya’nın Çankırı Kavşağı’nda yağış yüzünden bariyerlere çarparak takla attı. Kazada 17’si Güneş'in polis arkadaşları olmak üzere toplam 19 kişi yaralandı.
Dün gece kaza haberinin öğrenilmesiyle Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde ikinci bir şok daha yaşandı. Emniyet Müdürü Hulusi Çelik başta olmak üzere tüm polis müdürleri ile diğer emniyet mensupları kaza ile ilgili bilgi almaya çalışırken, birçok görevli de Tosya'ya gitti. Kazada yaralananların adları şöyle:
Ahmet Kaba (Şoför), polis memurları Alparslan Erbaş, Kaden Erdem, Fuat Özaydın, İsmail Çobanoğlu, Süleyman Şirin, Yunus Usluer, Ahmet Silme, İbrahim Şarlayan, Emre Güç, Ahmet Saraç, Erkan Köse, İbrahim Gençer, Özgür Özkan, Muammer Işık, Yahya Öltem, Hasan Gülenç, Muharrem Işık ve intihar eden polisin yakını olan Hakan Furtana.
Yaralanan polis memurlarının tedavilerinin devam ettiği ve durumu uygun olanların Kocaeli'ne getirilerek tedavilerine burada devam edileceği öğrenildi. Cenaze ise başka bir araçla Tokat'a götürüldü.

EA(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)