BURSA’nın Karacabey İlçesi’nde, depo olarak kullanılan tek katlı evde elektrik kontağından çıkan yangın güçlükle söndürüldü. Ev sahibi İsmet Orumdaş, kızlarının çeyizinin bulunduğu evdeki yangını söndürmek için çeşmeye bağladığı hortumla su sıkarak alevlere müdahale etti.
Olay, dün akşam saat 20.00 sıralarında Abdullahpaşa Mahallesi 112’nci Sokak’ta meydana geldi. İsmet Orumdaş’a ait kimsenin oturmadığı ve depo olarak kullanılan evde elektrik kontağı yüzünden yangın çıktı. Devriye gezen zabıta ekiplerinin fark ederek haber vermesi üzerine 7 itfaiye aracı gelerek yangına müdahale etti. Alevlerin çevreye sıçraması ihtimaline karşın Mustafakemalpaşa Belediyesi’nden de 2 araç sevk edildi. Ev sahibi İsmet Orumdaş da kızlarının çeyizinin bulunduğu evdeki yangını söndürmek için çeşmeye bağladığı hortumla su sıkarak alevlere müdahale etti. 2 saat süren söndürme çalışmaları sonunda yangın söndürüldü, ancak ev kullanılamaz hale geldi.
Karacabey Belediyesi'nin bağımsız belediye başkanı Ergün Koç da olay yerine gelerek vatandaşlar ve ekiplerden bilgi aldı. Olası bir patlamaya karşı doğalgaz ekipleri gazı keserken sokağa da bir süre elektrik verilemedi.
Yangınla ilgili soruşturma sürdürülüyor.