Erdem ÖZCAN/BANDIRMA (Balıkesir), () - İSTANBUL’daki evinden 20 gün önce ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 22 yaşındaki P.A.’nın Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde görüldüğü haberi üzerine ailesi ilçeye geldi. Hükümet Konağı önüne gelerek ilçe kaymakamı ile görüşmek isteyen P.A.’nın ablası Sevil A., kızkardeşinin bir eğlence yerinde zorla çalıştırıldığını söyledi. Polis ekipleri telefonla P.A.’ya ulaştı. P.A. aile baskısı nedeniyle evden ayrıldığını ve zorla çalıştırılmadığını kaydetti.
İstanbul'daki evinden ayrıldığından beri kendisinden haber alınamayan P.A.’nın Bandırma'da geçen hafta yapılan Kuşcenneti Festivali’nde görüldüğü iddiası üzerine genç kızın ablası Sevil A. ve yakınları İlçeye geldi. Sevil A. ve yakınları, ellerinde P.A.’nın fotoğraflarıyla Bandırma Kaymakamlığı'na kadar yürüdü. Vatandaşların meraklı bakışları altında gerçekleşen yürüyüş sonrası kaymakamlığa gelen Sevil A., il dışında olan Kaymakam Ali Mantı ile görüşemedi.
Kızkardeşinin, Bandırma'daki bir eğlence mekanında zorla çalıştırıldığını iddia ederek polisten yardım isteyen Sevil A., polislerin aracılığı ile P.A. ile görüştürüldü. P.A.’nın telefonda ailesine, baskı nedeniyle evi terk ettiğini ve herhangi bir eğlence mekanında zorla çalıştırılmadığını söylediği öğrenildi. Polis daha sonra P.A.’nın çalıştığı iddia edilen eğlence mekanına giderek soruşturma yaptı.
Ailenin Bandırma'daki bekleyişi sürerken polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

EÖ(FK/BT) (FOTOĞRAFLI)