KONYA'da kadına şiddet yüzünden çıkan tartışmanın silahlı, bıçaklı kavgaya dönüşmesi sonucu 7 kişi yaralandı. Yaralılar, sığındıkları komşularının evlerinden alınıp, ambulansla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Olay, bugün saat 07.15 sıralarında merkez Karatay İlçesi Erenler Mahallesi Beşkuyu Sokak'ta meydana geldi. 27 yaşındaki Veliya E., iddiaya göre kardeşlerine, dini nikahla birlikte yaşadığı 26 yaşındaki Fırat Ç. ve kayınpederi Fehmi Ç.'nin 3 gündür kendisini sürekli dövdüğünü haber göndererek gelip kendisini kurtarmalarını istedi.
Bunun üzerine Veliya E.'nin aynı mahallede oturan kardeşleri Müren E., Mehmet E., Zeki E. ve Bayram E. eve geldi. 4 kardeş kapıyı açan Fırat Ç. ve Fehmi Ç.'ye kızkardeşlerini niçin dövdüklerini sorup, kendi evlerine götürmek istediklerini söyledi. Bunun üzerine aralarında tartışma çıktı. Tartışmaya Fırat Ç.'nin kardeşi Aliş Ç. de katıldı.
BIÇAKLI POPMALI TÜFEKLİ KAVGA
Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine iddiaya göre Veliya E.'nin kardeşleri bıçaklarla saldırarak Fırat Ç., kardeşi Aliş Ç. ve babası Fehmi Ç.'yi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaraladı. Kanlar içinde kalan Fırat Ç. de, evden pompalı tüfek alıp kayınbiraderlerinin üzerine rastlege ateş açtı. Müren E., Mehmet E., Zeki E. ve Bayram E. de açılan ateş sonucu vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Olay sırasında yaralılardan bazıları kaçıp komşularının evlerine sığındı. Ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralıların hayati tehlikesi bulunmadığı belirtildi.
'KOCAM BENİ DÖVDÜ'
Çıkan olaydan her hangi bir yara alamdan kurtulan Veliya E., polise verdiği ilk ifadesinde, ''Eşim beni dövdü. Ben içerdeydim. Çıktığımda kardeşim Fırat'ı bıçaklamış. Fırat da abimi vurdu" dedi. Bu sırada cep telefonu çalan Veliya E.'nin, eşini iş yerinden arayan kişilere, ''Eşim bugün hasta oldu, gelemeyecek'' demesi dikkat çekti.
Fırat Ç.'nin bir komşusu ise, ''Silah sesini duyunca dışarı çıktım. O sırada Aliş kanlar içinde kapıma geldi. Ben de onu içeri aldım'' dedi.
Olayda kullanılan pompalı tüfeğe el konulurken, soruşturma sürüyor.
Ç.: Çelik
E.: Erdem