KIZILIRMAK köprüsünde takla atan aracın sürücüsü 48 yaşındaki Ebubekir Çelebi’den 98 gündür haber alamayan yakınları, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den yardım istedi. Çelebi’nin çocukları "Babamızın ölüsüne de razıyız" dedi.
Kızılırmak köprüsünde 29 Ağustos gecesi 35 KA 515 plakalı otomobille takla atan ve ırmakta balık adamlar tarafından tüm aramalara karşın bulunamayan Ebubekir Çelebi’nin yakınları yardım istiyor. Elmas Çelebi, eşinden 98 gündür haber alamadıklarını, kaybolduğu için maaşının kesildiğini ve hiçbir gelirinin olmadığını belirterek, "7 çocuğumdan 5’i okuyor. Hiçbir gelirim yok. Eşim kazadan sonra kayboldu. Çocuklarımı okula gönderemiyorum. Ne olur yetkililer sesimi duysun" diye konuştu.
Ebubekir Çelebi’nin küçük kızı Selma da, "Babamı rüyalarımda değil yanımda görmek istiyorum" diyerek gözyaşı dökerken, büyük kızı Selma Kalkan "98 gündür kapı kapı dolaşıp babamı arıyoruz. Ne uyku uyuyoruz ne yemek yiyebiliyoruz. Gece gündüz babamızı arıyoruz. Babamın ölüsünün bulunmasına da razıyız" dedi.
CUMHURBAŞKANIMIZDAN YARDIM İSTİYORUZ
Ebubekir Çelebi’nin büyük oğlu Cüneyt de bazı ihbarlar geldiğini, babasının şehirde sefil şekilde yaşadığının söylendiğini ancak şuana kadar aslının çıkmadığını belirterek, "Hemşerimiz Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’den yardım istiyoruz. Kayseri’de kayıp çocuklar titiz çalışmayla bulunmuştu. Babamın da bu şekilde bulunacağına inanıyoruz. En azından öldüyse öldüğünü bilelim" diye konuştu.
Çelebi’nin yakınlarının bulunduğu yaklaşık 30 kişilik grup daha sonra Vali Orhan Düzgün’le görüşmek için valiliğe geldi. Yetkililer, Vali Düzgün’ün dışarıda olduğunu belirterek seçilen 4 temsilciyi vali yardımcılarıyla görüştürdü.
OTOMOBİL BARİYERE TAKILDI, KENDİSİ KAYBOLDU
Ebubekir Çelebi yönetimindeki otomobil, 29 Ağustos gecesi Kızılırmak Köprüsü üzerinde takla atıp, karşı yöne geçerek bariyerlere çarpmıştı. Otomobil bariyerlerde askıda kalırken, Ebubekir Çelebi'ye ulaşılamamıştı. Çelebi'nin Kızılırmak Köprüsü'nden düşebileceği ihtimali üzerine, Adana'dan gelen sualtı ekipleri, AKUT ve Turkuaz Derneği balık adamları tarafından günlerce süren aramalarda sonuca ulaşılamamıştı.