Ümit KOZAN - Tahsin GÜNER -Fırat KESKİNKILIÇ - Kürşat TERCANLI - Muhammet BAYRAM /ANKARA, () - POLİSİN attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanan ve 269 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan için Ankara'da binlece kişi Kızılay'a akın ederek Güven Park ve Kızılay Meydanı'nı doldurdu.

Ellerinde, Berkin Elvan'ın öldürülmesini protesto eden döviz ve pankart taşıyan gruba bir süre sonra polis müdahele etti. Polisin müdahalesi sonucu Kızılay'da 1 kişi, Tuzluçayır da ise 2 kişi yaralandı. Atılan gaz bombasından etkilenen çok sayıda kişi hastanelere kaldırıldı.

Polis, Tuzluçayır başta olmak üzere Siyasal Bilgiler Fakültesi ve ODTÜ'de ki göstericilere de müdahale etti.  Kızılay'daki polis müdahalesi sırasında, ÜDTÜ'de araştırma görevlisi olduğunu belirten bir kişi Kızılay meydanında bulvarın ortasına oturarak elindeki filamayı sallamaya başlamasının ardından polis tarafından gözaltına alındı.

Polis, bir saat içerisinde 15 göstericiyi gözaltına aldı. Gözaltı araçlarının önüne kesen vatandaşlar, yaşları 13 -15 olan çocukların gözaltına alınmamasını istedi. Gözaltı araçlarını tekmeleyen vatandaşlar, küçük yaştaki çocukları gözaltına alınmasını "Sizin çocuğunuz yok mu? Onlar daha 13 -15 yaşında, ne suç işlediler, bırakın bu çocukları, Allah'tan korkmuyor musunuz?" diyerek engellemeye çalışırken, "Hırsız var, katil var" diye tepki gösterdi.

13 yaşındaki bir çocuğunun gözaltına alınmasını engellemeye çalışan yaşlı bir adam polisin müdahalesi sonucu sol gözünden yaralandı. Feryat ederek gözyaşı döken yaşlı adam bir süre sonra baygınlık geçirdi. Vatandaşların müdahale ettiği yaşlı adam daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı. Aynı ambulansta yaşlı bir adamın da atılan gaz bombasından etkilenerek tedavi edildiği görüldü.

AVUKATLAR EKMEK VE BERKİN'İN FOTOĞRAFIYLA YÜRÜDÜ

Ankara Barosu avukatları da cübbelerini giyip, ellerinde ekmek ve Berkin'in fotoğraflarıyla Adliye'den Kızılay'a kadar yürüyerek eyleme katıldı.  Grup, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve polis aleyhine sloganlar attılar ve dövizler taşıdı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait kanalizasyon aracı Kızılay Meydanı'ndan geçerken bir grup gösterici aracı durdurarak sileceklerini kırdı, bir grup gösterici ise diğer göstericileri durdururak araca daha fazla zarar verilmesini engelledi.



() (ÜK) (FOTOĞRAFLI)