ADANA'da, 21 yaşındaki Aynur Avcılar'ın yaşadığı kişiyi terk edip, başka bir kişiye kaçması yüzünden çıkan ve 1 kişinin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı olayla ilgili 1'i tutuklu 9 sanığın yargılaması sonuçlandı. Tutuklu sanık 34 yıl, 2 sanık 1 yıl 9 ay ile 5 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. 6 sanık ise beraat etti.
Olay, geçen 5 Mayıs 2011'de meydana geldi. İddiaya göre, Aynur Avcılar (21), nikahsız yaşadığı Gökhan Gezerli'yi (29) terk edip, Tanju Uzan'a (21) kaçtı. Avcılar'ın kaçması üzerine, 'Cono Aşireti'ne mensup Gezerli Ailesi ile Tecirli Aşireti'ne mensup Avcılar Ailesi fertleri arasında kavga çıktı. Silah, bıçak ve sopaların kullanıldığı, 1 evin kundaklandığı olayda kavgayı ayırmaya çalışan İsmail Gezici (44) öldürüldü, 5 kişi de yaralandı. Olayla ilgili Erol Gezerli (50) tutuklandı 8 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıklar hakkında 'öldürme', 'öldürmeye teşebbüs' ve 'yaralama' suçlarından dava açıldı. Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.
"ÖLDÜĞÜMÜ ZANNEDİP, BIRAKIP KAÇTILAR"
Kendisinin olaydan önce eşini kaybettiğini ve toprağa vermek üzere Adana'ya döndüğünü belirten Erol Gezerli, "Tanju arkamdan vurup beni yaraladı. Döndüm ve elini tutup tekrar vurmasına engel olmaya çalıştım. Bu arada çocukluk arkadaşım olan ve olayda ölen İsmail'e 'Sen Erol'a arka mı çıkıyorsun' diye kızdılar. Hakaret ettiler. Bu esnada 10-15 kişi ellerinde sopa ve demir çubuklarla gelip kafama vurdu. Bu nedenle Tanju ile birlikte yere düştük. Benim öldüğümü zannedip olay yerinde bırakıp kaçtılar. Hastanede kendime geldim. Diğer insanların nasıl yaralandığını bilmiyorum. Öldürme suçunu kabul etmiyorum" dedi.
KARŞILIKLI SUÇLAMA
Sanık Tanju Uzan da kendisini, Erol Gezerli'nin yaraladığını ileri sürerek, "Erol karşıdan geldi ve üzerime yürüyüp kafasıyla ve tekme ile bana vurdu. Daha sonra arabasının bagajından bir bıçak alıp üzerime geldi. Bıçağı görünce kaçtım. Sonra Samet'i tutarak uzaklaştırmak istedim. Ancak Erol elindeki bıçağı savurunca sol kolumdan yaralandım. Beni hastaneye götürdüler. Diğer olaylar benim ayrılmamdan sonra olmuş" diye konuştu. Diğer tutuksuz sanıklar kendilerinin olay esnasında başka yerlerde bulunduklarını iddia ederek haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.
"VURUN HEPSİNİ ÖLDÜRÜN"
Ölen İsmail Gezici'nin kızı Aycan Bostan (21) da ifadesinde şunları söyledi;
"Biz düğünde iken kavga olduğunu duyduk. Babamla birlikte olay yerine giderken minibüs durağında elinden yaralı haldeki Tanju'yu gördük. Arkasından elinde bıçakla Erol geliyordu. Babam Erol'a 'Karşındaki çocuk, yapma' dedi. Arkasından da İzzet gelerek 'Vurun hepsini öldürün' diye bağırdı. Gazi babamı tuttu, Erol da elindeki bıçakla vurup, yaraladı. Babam benim kucağımda öldü" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, sanıklardan Erol Gezerli'yi, İsmail Geziciyi öldürmekten 25 yıl, 2 kişiyi yaralamaktan da 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık Tanju Uzan'a 2 kişiyi yaralamaktan 1 yıl 9 ay 20 gün, Gökhan Gezerli'ye de 1 kişiyi yaralamaktan 5 ay hapis cezası verildi. 6 kişi hakkında ise, suçları sabit olmadığı gerekçesiyle beraat kararı verildi.

MKA(OA/AAA)(FOTOĞRAFLI)