İsmail AKDUMAN/SAMSUN, () - SAMSUN'da kız arkadaşını rahatsız ettiği iddiasıyla 30 yaşındaki Yusuf Sekmen'i pompalı tüfekle yaralamaktan tutuklu yargılanan 25 yaşındaki Ömer Faruk B., 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay Samsun'un İlkadım İlçesi Zeytinlik Mahallesi'nde 2012 yılında meydana geldi. İlkadım Belediyesi'nde şoför olarak çalışan Yusuf Sekmen, gece evine giderken kimliği belirsiz bir kişinin pompalı tüfekle açtığı ateş sonucu karnından yaralandı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Sekmen ameliyat edildikten sonra servise alındı. Polis, yaralının hastaneye kaldırılmasının ardından görgü tanıklarının ifadesine başvurdu. Verilen eşkal üzerine harekete geçen ekipler, bir bankada çalışan Ömer Faruk Başol'u yakalayarak gözaltına aldı.
CEZAEVİNDE EVLENDİ
Nöbetçi Mahkeme tarafından tutuklanan Başol, Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı. Öldürme amacının olmadığını ileri süren sanık, kız arkadaşı S.S. ile olaydan 8 ay önce tanıştıklarını ve evlenmeyi planladıklarını ileri sürerek, "Yusuf, kız arkadaşımın amcasının oğludur. S.S, Yusuf'un kendisini taciz ettiğini söyleyince kendimi kaybettim. Öldürme amacım yoktu" dedi.
Mahkeme heyeti sanığa, adam öldürmeye teşebbüs suçundan 12.5 yıl hapis cezası verdi. Bu olaydan 3 ay sonra Başol'un cezaevindeyken S.S. ile evlendiği belirtildi.

İA(MS/AAA) (FOTOĞRAFLI)