Ali Can ZERAY/EDİRNE, () - EDİRNE Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, Rusya’nın Ukrayna ve Kırım Türklerine uyguladığı ambargoyu kaldırması için eylem yaptı.
Atatürk Anıtı önünde toplanan 100 kişilik grup adına açıklama yapan Edirne Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Alper Yavuzeser, 27 Şubat tarihinden itibaren Rusya askeri birlikleri tarafından bölgenin işgal altında olduğunu söyleyerek, "Rus ayrılıkçılarından oluşanlar sözde Kırım hükümeti kuruldu. Kırım’da, bütün Ukrayna’da ve dünyada hiçbir halkın diğerine zulmetmediği, saygı gösterdiği, hukuk ve demokrasi içinde yaşadığı bir düzen istiyoruz. Kırım topraklarındaki terörist oldu bittiye ve bu yüz kızartıcı metotlarla teşkil edilen sözde siyasi yapılanmalar asla tanımayacaktır. Kırım yarımadasının Rusya tarafından işgalini asla kabul etmeyeceğiz" dedi.
Basın açıklamasının ardından ellerinde dövizlerle 'Rusya şaşırma sabrımızı taşırma' sloganı atarak 10 kişilik eylemci grup, Balıkpazarı Caddesi’ne kadar yürüdükten sonra sessizce dağıldı. Eyleme CHP Edirne Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Recep Gürkan da destek verdi.

ACZ(LK/BT) (FOTOĞRAFLI)