KIRIKKALE'de biraraya gelen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi üniversite işçileri, Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciasında ölümlere ihmaller zincirinin yol açtığını belirtip, protesto gösterisi yaptı.
Kırıkkale Üniversitesi Kampusu B kapısında toplanan TGB'li üniversite öğrencileri adına Mert Demirhan yaptığı basın açıklamasında, "Soma'da yaşanan trajedi hepimizi derinden etkiledi. İşçilerimizin ölmeleri yada yerin altında mahsur kalıp ölümü beklemeleri trafonun yanmasından değil, işçilerimizi köle olarak çalıştıran sistemin vahşiliği, katilliğindendir. Bunu kaza olarak göstermeye çalışmak, bu facianın üzerini örtmeye çalışmaktır, cinayeti yok saymaktır. İşçilerimizi o koşullarda çalıştıran yerin 7 katı dibinde onlara gerekli iş koşullarını sağlamayan AKP hükümeti bu cinayetin baş sorumlusudur" dedi.
AK Parti aleyhine sloganların atıldığı basın açıklamasına devam eden Mert Demirhan, "Bu olayın yaşandığı saatlerde ödül törenlerinde boy gösteren Başbakan'ın tavrına asla şaşırmadık. Daha önce yaşanan facialar için 'ölmek madencinin kaderinde var. Güzel öldüler' diyen bir hükümetin, bu facia karşısında üzülmesini bekleyemezdik. Emek düşmanı birisinin bu ülkeyi temsil edebileceği asla ve asla inanmıyoruz" dedi.
TGB üyeleri, geniş güvenlik tedbirleri altında yapılan basın açıklamasının ardından Kırıkkale Üniversitesi kapısında yaklaşık 45 dakika oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

EG(AY/SS) (FOTOĞRAFLI)