KIRIKKALE Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Mutluluğun mutsuzluğa dönüştürülmesine izin verme' adı altında başlatılan çalışma kapsamında yapılan huzur toplantıları devam ediyor. Bu kapsamda düğün ve salon sahipleri, avcılarla atıcıların da katılımı ile yapılan toplantılardan sonra bu kez mahalle muhtarları ve azalarına yönelik 'Silah atma, silahından kan damlamasın' adı altında toplantı gerçekleştirildi.
Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda düzenlenen toplantıya Vali Ali Kolat, Emniyet Müdürü Hasan Onar, müdür yardımcıları, karakol amirlerinin yanı sıra Kırıkkale mahalle muhtarları ve azaları katıldı. Kırıkkale Asayiş Müdürü Ahmet Güler, "Sizin mutluluğunuz, başkalarının mutsuzluğu olmasın" diyerek başladığı konuşmasında, önceki yıllarda Kırıkkale'deki düğünlerde rastgele sıkılan silahlar yüzünden ölen ve yaralananların bulunduğunu hatırlatırken, bu konuda muhtarlara büyük görevler düştüğünü dile getirdi.
Emniyet Müdürü Hasan Onar ise kentte özellikle sokak düğünlerinde magandalara karşı büyük bir yaptırım uygulandığını belirtirken, "Vatandaşlarımızın rastgele attıkları silahlarla birçok kişinin yaralanmasına ve ölümlerine yol açtığı bir gerçek. Bu konuda mahalle muhtarlarımızın düğün sahiplerini uyarmasını istiyoruz. Biz Emniyet olarak uyarılarımızı yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise mahalle muhtarlarına yönelik konuşmasında, "Kenar mahallede oturduğumuz için en çok rahatsız olanlardan birisi de benim. Bu işi çözmek zor değil, biz mahallerin yarısını yasakladık. Öbür yarısını mahalle düğününü yasaklarız iş biter. Ama buna gitmek istemiyoruz. Çünkü buradan ekmek yiyen bir grup var. Bunları mağdur etmek istemiyoruz. Gerekirse her düğüne bir polis görevlendirebiliriz. İş kolay, bunu da yapmak istemiyoruz. Düğünlerde adam rastgele silahını sıkıyor, nereye gideceğini bilmeden havaya gidiyor yere düşecek mermi kime isabet edecek bunu düşünmüyor. Bunu herkesin düşünmesi lazım. Bu tür şeyler eskidi, geride kaldı. Düğünlerde aklımın ermediği bir silah atmak, bir de para atmak. Niye para atılır anlamıyorum. Bunlar şeref kazandırıyorsa, şeref sahibi olunuyorsa, bana lazım değil" dedi.
Huzur toplantısında Vali Kolat ile Emniyet Müdürü Onar muhtarları sorularını cevapladılar.

(FOTOĞRAFLI)