MERSİN'in Mut İlçesi'nde 1 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanmasına neden olduktan sonra kaçan otomobilin sürücüsü, yerdeki kırık ayna sayesinde yakalandı.
Kaza, Mut'a bağlı Hacınuhlu Mahallesi'nde bu sabah meydana geldi. Yürüyüş yapan Aleyna Çıkış ile Atakan Çelik'e plakası ve sürücüsü belirlenemeyen araç çarptı. Sürücü kazanın ardından kaçtı. Ağır yaralı olarak Mut Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Aleyna Çıkış öldü.
Kaza yerinde araştırma yapan jandarma ekipleri, çarpan aracın kırık haldeki sağ yan aynasını ve far camlarını buldu. Mersin İl Jandarma Komutanlığı görevlileri, kazanan failinin bulunup, yakalanması için özel ekip oluşturdu.
Jandarma, ele geçirilen aynanın hangi marka ve model araca ait olduğu araştırdı. Yaklaşık 6 saatlik çalışma sonunda kazaya karışan otomobilin plakası belirlendi. Jandarma, ruhsat sahibinin evinde yaptığı aramada kaza yapan otomobili bahçede üzeri çadırla örtülmüş halde buldu. Olayın şüphelisi olarak Y.B. gözaltına alındı. Y.B. sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI