SAMSUN'da, kiraladıkları otomobille mazot hırsızlığına karıştığı iddia edilen şüpheliler, otomobildeki takip cihazı sayesinde polis tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilen 21 yaşındaki Sercan Kalkan ile 22 yaşındaki Kerim Yılmaz tutuklandı. Yusuf Ü. ise adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.
Olay, dün akşam İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre askerden izne gelen Sercan Kalkan ile arkadaşları Kerim Yılmaz ve Yusuf Ü. otomobil kiraladı. Üç şüpheli kiraladıkları otomobille Derecik Mahallesi'ne gidip park halindeki bir kamyonun yakıt deposunun kapağını kırıp hortum yardımıyla mazot çalmaya başladı. Bu sırada cama çıkan bir kişi mazot hırsızlığı olayına tanık oldu. Görüldüklerini fark eden şüpheliler ise çaldıkları mazotu da yanlarına alıp otomobille olay yerinden kaçtı. Hırsızlık olayına şahit olan vatandaş ise polisi arayıp ihbarda bulunup şüphelilerin kaçtığı otomobilin plakasını verdi. Polis önce araç plakasından otomobilin kiralık olduğunu ve kiralandığı rent a car firmasını tespit edip sahibine ulaştı ve otomobildeki takip cihazı ile bulundukları yeri saptadı. Polis kısa bir kovalamacanın ardından üç şüpheliyi yakalayıp gözaltına aldı. Yakalanan üç kişi, bu olaydan 2 gün önce de Tekkeköy İlçesi'nde yine park halindeki bir kamyondan mazot hırsızlığını gerçekleştirdikleri tespit edildi. 
Polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilen Sercan Kalkan ile Kerim Yılmaz çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yusuf Ü. ise adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.