ADAPAZARI'nda çıkan yangında bir ev kullanılmaz hale gelirken, yangını psikolojik sorunları olduğu iddia edilen 50 yaşındaki Emine G.'nin çıkardığı öne sürüldü. Kiracıların oturduğu evin yanmasını ve söndürme çalışmalarını izleyen Emine G. 'Kundaklama' suçundan gözaltına alınırken, akli dengesinin yerinde olmadığı tespit edilince İstanbul Bakırköy'deki Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.
Emine G., bir süre önce önce ölen babasına ait olan ve o anda içerde olmayan kiracı Fahriye G.'nin oturduğu Sakarya Mahallesi'ndeki eve geldi. Saat 15.00 sıralarında evde yangın çıktı. Alevler, kısa bir sürede tüm evi sardı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürürken diği öne sürülen Emine G., yangını ve söndürme çalışmalarını izledi. Psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen Emine G. evin yanışını izlerken görüntülenirken, o sırada eve gelerek yandığını gören kiracı Fahriye G. ise fenalık geçirdi.
Yangın sırasında evde bulunan elektronik eşyalar ve tüpün de patlaması sonucu çevrede bulunan bazı evler de zarar gördü. Ekiplerin müdahalelerine rağmen ev tamamen yandı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yangının çıkış nedeni olarak çevrede oturanların ifadelerine dayanarak  kundaklama sonucu çıkartıldığına dair rapor düzenledi. Soruşturma sürdürülüyor.