İbrahim AKTÜRK-Enver ALAS/İSTANBUL, ()  BAHÇELİEVLER'de TIR garajında sabah saatlerinde park halinde bulunan kimyasal madde yüklü bir TIR alev aldı. İtfaiye ekipleri yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından yanan TIR'ı söndürdü.

Edinilen bilgiye göre, olay saat 07:00 sıralarında Bahçelievler'deki İstanbul TIR Garajı'nda meydana geldi. Park halindeki kimyasal madde yüklü bir TIR, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yanmaya başladı. Alevler kısa sürede büyüyünce garajda bulunan görevliler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine elen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın sırasında zaman zaman patlamalar da meydana geldi. Alevlere teslim olan TIR, kısa süre içerisinde kullanılamaz hale geldi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Yangın, yanan TIR'ın yanında bulunan 3 konteynere de sıçradı. İtfaiye ekipleri yanan konteynerler de söndürerek yangını tamamen kontrol altına aldı.

TIR garajında bulunan bir görevli, “Aracın yanında vinçler vardı. Onlar alev almadan kurtardık. TIR yanmaya başlayınca itfaiye ekiplerine durumu bildirdik. İlk önce patlama meydana geldi. Daha sonra TIR yanmaya başladı" diye konuştu.
Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

İA (MK) (FOTOĞRAF)