Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Tuğba İrkilti (26), dernek binasında yaptığı açıklamada, geçen yıl 25 Kasım'da Tokat'taki operatör şirketi bayisinden bir kişinin kendisini arayarak, "kimliğinin fotokopisiyle kontratlı cep telefonu satışı gerçekleştirildiğini" söylediğini belirtti.

"Konu hakkında bilgisinin olmadığını" söylediğini ifade eden İrkilti, "O kişi savcılığa suç duyurusunda bulunmamı söyledi. Ertesi günü suç duyurusunda bulundum. Kimliğimin fotokopisiyle oynanmış ve faturalı hattım üzerinden 24 ay taahhütlü cep telefonu alınmış. Taksitleri de her ay benim faturama yansıyor" diye konuştu.

İrkilti, telefonun 18 Kasım'da alındığını vurgulayarak, "Her ayın altısı da faturamın son ödeme tarihidir. 6 Aralık'tan beri iki fatura geldi. Faturama her ay 53 liralık cep telefonu satışı taksidi yansıyor. Bunları ödemediğim için şu anda hattım kapalı. Sınavlar sürecinde bu işler başıma geldi. 25 Kasım'dan beri bu işlerle uğraşıyorum. İki üç günde bir müşteri hizmetleriyle görüşüyorum. Şu ana kadar hep geçici çözümler sundular. Beklemem gerektiğini belirtiyorlar" ifadesini kullandı.

Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz da Tuğba İrkilti'nin kimlik fotokopisi kullanılarak Tokat'taki cep telefonu bayisinden kontratlı cep telefonu satışı gerçekleştirildiğini söyledi. İrkilti'nin hiçbir zaman Tokat'a gitmediğini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Orada bir operatör şirketinin bayisi tarafından bu satış işlemi yapılmış ve kendi adına faturalandırılmıştır. Tüketici faturayı ödemeyince yine kendi telefonu görüşmeye kapatılmış. Kendisinden her ay taksit talebinde bulunulmuştur. Tüketici, yapılan alışverişi iptal etmek için operatör şirketine bir ihtarname göndererek bu satışın iptali talebinde bulunmak istiyor. Biz de dernek olarak gereken hukuki desteği kendisine vereceğiz. Bu şekilde hukuka aykırı olarak yapılan bu işlemin iptalini kısa zamanda gerçekleştirmiş olacağız. Burada sadece dolandırıcının değil Tokat'taki cep telefonu bayisinin de sorumluluğu bulunmaktadır. Bayiler bu tür satışı gerçekleştirdiği zaman gerçek belgelere dayandırmak zorundadırlar. O bayi gereken özeni göstermemiştir. Bu nedenle bir operatör şirketi de sorumludur. Bir an önce bu tüketicinin mağduriyeti giderilmelidir."