KİLİS'te, jandarma tarafından yapılan çalışmalarda 9 kilo 540 gram esrar, 5 bin paket kaçak sigara ile 1 tabanca ele geçirildi, gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.
Kaçakçılığın önlenmesine yönelik çalışma yürüten jandarma, gece sınır hattındaki Deliorman Köyü yakınlarında çalılık alana gizlenmiş çuvalda 7 kilo 100 gram esrar buldu. Jandarma, el koyduğu esrarın çalıların arasına kim ya da kimler tarafından gizlendiğinin belirlenmesi için çalışma başlattı.
Jandarma ekipleri, Elbeyli yolu üzerinde şüphe üzerine A.İ.Y. yönetimindeki motosikleti durdurdu. Yapılan aramada sürücü ve yanında bulunan M.K.'nin üzerinde Suriye’den yasa dışı yollarla getirildiği saptanan 2 kilo 440 gram esrar ile 1 tabanca, 3 mermi ele geçirildi. Tabanca ve esrara el koyan jandarmanın gözaltına aldığı 2 şüpheli sorgulamalarının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.
Son olarak merkeze bağlı Akıncı Köyü'nde devriye görevi yapan jandarma, sınır hattında bırakılan kutuda 5 bin paket kaçak sigara ele geçirdi. Suriye'den getirildiği saptanan ve el konulan sigaraların kim ya da kimlere ait olduğu araştırılıyor.

RÇ (HK/AK)