SURİYE'nin Halep kentine bağlı Azez İlçesi'nde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü arasındaki çatışmalar tedirginliğe neden oluyor. Çatışmalar nedeniyle Öncüpınar Sınır Kapısı'nın kapatıldığı Kilis'te, sınırdaki önlemler de artırıldı.
Kilis'in karşısındaki Halep'in Azez İlçesi'nde, ilçenin önemli ölçüde kontrolünü sağlayan terör örgütü El Kaide'ye bağlı IŞİD örgütü ile Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki Esselame Sınır Kapısı'nı elinde bulunduran ÖSO'ya bağlı Kuzey Kasırgası Tugayı arasındaki çatışmalar son günlerde yoğunlaştı. Esselame Sınır Kapısı'nı gele geçirmek isteyen IŞİD'in başlattığı ileri sürülen çatışmalar Kilis'te tedirginlik yaratırken, Esselame Sınır Kapısı'nın Suriyeli muhalifler tarafından kapatılması üzerine Türkiye de tedbir amaçlı olarak Öncüpınar Sınır Kapısı'nı geçişlere kapattı.
ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR
Aralıklarla süren çatışmalar sırasında yankılanın silah ve patlama sesleri Kilis'ten duyulurken, sınır hattındaki güvenlik önlemleri de artırıldı. Suriye tarafına hakim tepelere zırhlı araçların konuşlandırıldığı sınır hattındaki kritik noktalarda da güvenlik güçlerince önlemler alındı, devriye sayıları artırıldı. Yasadışı geçişleri önlemeyi amaçlayan güvenlik güçleri, sınır hattına yaklaşılmasına da izin vermiyor.
Öte yandan, sadece yaralı geçişlerine ve insani yardım malzemesi taşıyan araçların yüklerini gümrük sahasına boşaltmasına izin verilen Öncüpınar Sınır Kapısı'nda, ticari malzeme taşıyan TIR'ların 10 kilometre kuyruk oluşturduğu görüldü.